Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un gazeteci Çınar Çoşkunserçe ile sohbeti sırasında “yerel yönetimler tarafından düzenlenen konserlere” ilişkin değerlendirmesi Sanatçı Sibel Can üzerinden gündeme getirilmiştir.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Altınok şunları dile getirdi:

“Dünyada ve ülkemizde baş gösteren ekonomik ve sosyo-kültürel krizler sebebiyle mücadele etmemiz gereken çok ciddi küresel sorunlarla karşı karşıyayız.

Bunların başında kıt kaynaklar, iklim-çevre tehditleri, pandemi süreci, biyolojik ve kimyasal savaşlar,  güç savaşları, açlık, doğal afetler, tarım ve hayvancılıktaki darboğazlar gelmektedir.

Her birimiz zihniyetlerimizi ve yaşayış şekillerimizi yeniden dizayn ettiğimiz bir çağa tanıklık ediyoruz. Bu nedenle, "Ne yapmak gerekir?" sorusunu ciddiye almalı, üzerine hep birlikte düşünmeliyiz.

Kanaatimce öncelikli olarak kaynak israfına ivedilikle son vermeli, üretimi artırmalı ve tüm tüketim kalemlerinde tasarrufa gitmeliyiz.

Yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev de emanetçisi olduğumuz makamlarda bu dengeleri gözetmek, milletin parasını millete hizmet için harcamaktır.

Önceki gün yapmış olduğum konser ve organizasyon kalemlerinin fahişliğine yönelik açıklama, özellikle borç batağında olan birçok belediyenin festival ve konser faaliyetlerine ayırdığı DEV bütçeleri doğru bulmadığımdan dolayı, işleyişe yönelik bir eleştiri mahiyetindedir.

Sanatı ve duruşuyla toplumumuzun gönlünde taht kurmuş değerli sanatçı Sibel Can Hanımefendi’nin şahsıyla ve sanatıyla konunun en ufak bir ilgisi yoktur.

Geçmiş yıllarda Keçiören’imizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz Sibel Can Hanımefendi’nin meselenin merkezine çekilmesi bizi ziyadesiyle üzmüştür.

Siyasi parti gözetmeksizin tüm yerel yönetim birimlerin bütçeleri doğrultusunda önce yatırım ve hizmet, ardından makul oranlardaki fiyatlandırmalarla etkinlik yapmaya davet ediyor, herkesin elini taşın altına koymasını rica ve temenni ediyorum.”​

Editör: TE Bilisim