Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ekim ayı belediye meclis toplantısında kürsüye çıkarak, Gazze’de iki yıldır süren saldırılara dikkat çekti.
İşgalin ikinci yıldönümünde konuşan Şahin, terörü lanetlediğini ve Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

Mamak’tan Filistin’e destek mesajı
7 Ekim saldırılarının ikinci yıl dönümünde meclis üyelerine seslenen Şahin, Gazze’de yaşananları “yüzyılın insanlık krizi” olarak tanımladı.
Şahin, “Dünyanın gözü önünde çocuklar ölürken, hastaneler bombalanırken, insanlık maalesef sessiz kalıyor. Ben sessiz kalmıyorum!” ifadelerini kullandı.
Gazze’de binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Şahin, “Gazzeli kardeşlerimiz gözlerimizin önünde büyük bir acının içine sürüklendi. Yüz binlerce insan evinden oldu, çocuklar babasız kaldı” dedi.

“Mazlumun yanında durmak onurdur”
Şahin, konuşmasında Filistin davasının Türk halkı için taşıdığı anlamı vurguladı.
“Bir zamanlar Deniz Gezmiş de bu topraklarda ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Filistin!’ diyerek haykırmıştı” diyen Şahin, “Mazlumun yanında durmak onurdur” sözleriyle Filistin halkına destek mesajı verdi.

“Filistin için dualarımız ve desteğimiz sürecek”
Başkan Şahin, geçtiğimiz Ramazan ayında Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ile bir araya geldiklerini hatırlattı.
“Gazze’de yaşanan bu büyük acı son bulana kadar; vicdanımızla, dualarımızla ve elimizden gelen her türlü destekle mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.





