Yoğun katılımın olduğu programa, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Özer Polat, AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Başkan Şimşek, kahvaltıda tek tek masaları dolaşarak, misafirlerle hasbihal etti.

F5 A5944

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Gölbaşı esnafının yanında olduklarını belirten Başkan Şimşek “Pandemide esnafımızın yanında olduk. Bayan ve erkek kuaförlerini hiç yalnız bırakmadık. Yaptığımız yardımları tek tek saymak istemiyorum. Biz sizlerin her zaman yanındayız.  Vatandaşlarımızın yanında olurken, esnafımızı da düşündük. Hilal Kart’a yatırılan miktarı 3 bin TL’ye çıkardık. Bu yatırılan milyarlar zincir marketlerde geçerli değil, yerel esnafta geçerli oluyor. İsteyen marketten alışverişini yapıyor, isteyen berberde tıraşını oluyor, isteyen istediğini alıyor. Aylık yatırılan miktar 7 milyon lira. Bu hep Gölbaşı esnafımıza gidiyor” dedi. 

F5 A5891

2019 yılında göreve geldiklerinde işe belediyenin bütçesini düzenleyecek, hamleler yaparak başladıklarının altını çizen Başkan Şimşek, kiralık araç sistemini bitirdiklerini, 136 yeni aracı öz kaynak bünyesine kattıklarını, bu sayede 185 milyon TL kar ettiklerini, hepsinin borcunun bittiğini vurgulayarak bütün araçların belediyeye geçtiğini söyledi.

“Gölbaşı’nın ismini duyurduk”

Gölbaşı’nın kabuğunu kırdığını, kapılarını dünyaya açtığını ifade eden Başkan Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

“Mogan gölünü temizledik, orada 70’li yıllarda kürek yarışları oluyordu, şimdi tekrar başlıyor, ilçemizi her alanda geliştiriyoruz. Bunların bilinmesi gerekiyor. 54 km yürüyüş ve bisiklet yolu yaptık. Tramvay projemizle yukarıdaki üniversite öğrencilerimizi aşağıya indiriyoruz. Esnaflarımızla her zaman istişare halindeyiz.

F5 A5882

Tulumtaş Mağaramıza dünyadan insanlar geliyor. 5 milyon yıl önce oluşuma başlamış bir mağara. Dünyada tek olan Uluslararası Bilardo Kompleksimizde dünya şampiyonaları düzenleniyor. Dünyadan turistler Gölbaşı’na geldi. Daha da gelecek. Esnafımıza da katkı oluyor. Otel, taksi, dolmuş, bakkal, market herkes iş yaptı. 365 günün 360’ında açık bir merkez. Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. yılında 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonumuzu açtık, minik evlatlarımız ücretsiz şekilde buz pateni ve tırmanma sporlarıyla tanışıyor. Hiç durmadan çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

F5 A5898

 Üniversiteliler Caddesi projemiz bitmek üzere. 4 sinema salonu, 37 dükkân olacak. 1,5 Milyar TL değeri var şu an oranın, hepimizin değeri. Üniversiteler Caddesi’ne Bowling Federasyonu ile iş birliği içinde Bowling Salonu da yaptık. 1800 tane başvuru var orası için, tüm markalardan oldukça ilgi görüyor. Gölbaşı esnafımıza da sesleniyorum, marka oluşturun, marka alın ve buraya ilgi gösterin, Üniversiteliler Caddesi hepimizin, ilçemizin önemli değeri. Cemal Gürsel Caddesi’ne tamamen Granit döşedik. Kaldırımlarını ve ışıklandırmasını tamamladık. Hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Günü kurtarmak için iş yapmıyoruz. 40 yıl, 50 yıl gidecek şekilde kaliteli tadilatlar yapıyoruz.

Tarım kenti diyoruz oldukça modern ve temiz Kurban Alanı yaptık. Aynı zamanda burası fuar alanı. 2019’da yaptık, orası aynı zamanda toplanma alanı afet anlarında. Biz gelene kadar Kurban Kesim Alanı yoktu. Orada Uluslararası Tarım Fuarı yaptık, 220 firma, 550 marka ile Gölbaşı’nın ismini duyurduk.

“Tüp, soba, kömür gibi dertlerden kurtardık”

Sadece merkezde değil, kırsal mahallelerde de yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Şimşek “Kırsal mahallelerimizdeki camilere güneş ısıtma sistemi kurduk. 956 tane vatandaşların can ve mal güvenliği için mahallerimize güvenlik kamera sistemi kurdurduk. Bütün köylerinde doğalgaz bulunan ender ilçelerdeniz, belki de bu konuda tekiz. Vatandaşlarımızı tüp, soba, kömür gibi dertlerden kurtardık” diye konuştu.

Başkan Şimşek, kültür gezileri, sinema, tiyatro, sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerin, yaşlıların, engelli vatandaşların yanında olduklarının altını çizdi.

Çankaya'da köşe bucak temizlik Çankaya'da köşe bucak temizlik

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona ererken, çıkışta misafirlere özel yapım makaslar hediye edildi.