Haber - Harutyun ÇERME

Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası (The European Week of Regions and Cities) haftası kapsamında düzenlenen toplantıya davet edilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, AB’nin Başkent’i Brüksel’e gitti.

thumbnail_Avrupa Bölgeler ve Şehirler Toplantısı_Brüksel Sunum (4)

Yenimahalle’den kritik galibiyet Yenimahalle’den kritik galibiyet

BRÜKSEL’DE AFET YÖNETİMİ SUNUMU

Taşdelen’e, bir süre önce Ankara Çankaya Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi ve İstanbul Kadıköy Belediyesi arasındaki “Kardeş Kent+Afet İşbirliği” üçlü protokolüne imza atan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti. Taşdelen, toplantıda, Türkiye'den seçilen tek belediye ortaklığı olan Çankaya Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin olası afet durumunda, dayanışma ile gerçekleştireceği “Afet Yönetimi” konusunda bir sunum yaptı.

AB’NİN YEREL YÖNETİMLERİNİN İLGİSİ

Toplantıda yerel yönetimlerin olası afet durumunda birbirlerine destek olmasını kolaylaştıracak modeli anlatan Taşdelen’in sunumu, Fransa, İtalya, Hollanda, Portekiz, Bulgaristan gibi AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimlerin temsilcileri tarafından büyük bir ilgi gördü. Çankaya ve Kadıköy Belediyelerinin geliştirdiği projenin uluslararası hale getirilmesi konusunda da görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

TAŞDELEN: PROJEMİZ BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ

Taşdelen, twitter hesabından şunları yazdı:

“Kadıköy Belediyesi ile yaptığımız ‘Kardeş Kent+Afet İşbirliği’ Projemizin sunumunu Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda yaptık. Kadıköy Belediye Başkanımız @serdildara ile birlikte hayata geçirdiğimiz projemiz büyük ilgi ile karşılandı.”

AFET KARDEŞLİĞİ PROTOKOLÜNÜN KAPSAMI

Türkiye’de bir ilk olan ve olası afet durumlarında dayanışmayı ve iş birliğini artırmak amacını taşıyan protokol, Konak, Kadıköy ve Çankaya Belediyeleri afet öncesi ve sonrasına ilişkin tüm faaliyetlerde ortak çalışmalarını kapsıyor. Protokol kapsamında olası afetlerde arama-kurtarma takımları, gezici aşevleri, mobil fırınlar, ikram araçları gibi tüm teknik ekip ve ekipmanlarıyla birbirleriyle tam dayanışma içerisinde hareket edecek.

Editör: Harutyun Çerme