Türkiye 14 Mayıs'ta erken seçime gidiyor. Siyasi partiler seçim öncesi milletvekili adaylarını belirlemek için milletvekilliliği aday adayı başvurularının bitmesini bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisin'den 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm açıklama yaptı.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ KILIÇDAROĞLU'DUR

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Balıkesir Milletvekiliiği yapan ve 28.dönem için milletvekilliliği başvurusu yapan Mehmet Tüm, " Partimizin genel merkezindeyiz. Milletvekili adaylığı için dosyamızı teslim ettik. Güzel günlere hep birlikte ulaşacağız. Balıkesir ve hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Geliyor gelmekte olan. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim Türkiye'nin kaderini belirleyecek. Onun için hiç yorulmadan çok çalışacağız. Partimizin gerekli kurulları adaylık başvurularını inceleyerek doğru adayları belirleyecektir. Eğer milletvekili adayı olamazsak partimize küsmeden hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'de doğru gitmeyen bir takım sorunlar var. Bu sorunların giderilmesi için tek çözüm yeri Millet ittifakı ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğludur" dedi.

WhatsApp Image 2023-03-17 at 17.24.46

ÜLKE KRİZİN DİBİNİ GÖRDÜ

Tüm,” 20 yıllık AKP iktidarında; yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma, hırsızlık ve işsizlik zirve yaptı. Aynı zamanda ülke krizin dibini gördü. Gelir dağılımı iyice bozuldu. Türk lirası pul oldu. Zengin daha zengin, yoksul daha da yoksul oldu. Demokrasi çöktü.  Hak, hukuk, adalet öldü. Yasama, yürütme, yargı tek elde toplandı. Eğitim ve sağlık alanları cemaatlere bırakıldı. Akla ve bilime adeta savaş açıldı. Devlet tarikatlara ve cemaatlere teslim edildi” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM

Tüm,” Depremle şehirlerimiz sarsıldı. Sadece binalar değil, yüreğimiz de yıkıldı.  Bu halk ne bu depremi, ne de bu depremde olan biteni unutmayacaktır. Bir yanda “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” deyip, insanımızı kurtaramayanları, Her şeyi kadere bağlayanları, bir yanda başarısızlıkları ortaya çıkınca “zaman birlik ve beraberlik zamanı” deyip susturanları unutmayacaktır. Önümüzdeki seçim ile birlikte ülkemizin kaderini ve çocuklarımızın yarınlarını birlikte belirleyeceğiz. Bu seçim tarihi bir seçimdir.  Ben de bir arkadaşınız olarak milletvekili aday adayıyım. Çünkü Balıkesir hak ettiği yerde değildir. Genel bütçeden hak ettiğini alamamıştır. İktidar, şu ana kadar, Balıkesir’e üvey evlat muamelesi yapmıştır.  Balıkesir iktidar tarafından adeta cezalandırılmıştır. Balıkesir’i karış karış ve defalarca dolaştım. Her bölgenin sorunlarını yakından biliyorum. Eğer fırsat verilirse bu sorunları çözmek için var gücümle çaba sarf edeceğim” dedi.

WhatsApp Image 2023-03-17 at 17.24.45

BALIKESİR GEREKLİ OYU VERECEKTİR

Tüm" Balıkesirli vatandaşlarımızın nasıl sorunlarla karşılaştığını çok iyi biliyorum. Balıkesir Kuvayi Milliye şehridir. Böylesine yiğit bir şehrimizin artık sorunlarla değil, doğal güzellikleriyle, ticaretiyle, tarımıyla ön plana çıkmalıdır. Balıkesirli hemşerilerimin bu seçimde gerekli adımları atacaklarını ve oylarını bizlere vereceklerini görüyorum. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balıkesir'de Milletvekili sayımızı artıracağımızı düşünüyorum “diye konuştu

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.