MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM’de düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Türk müziğinin meşhur yorumcusu Tarkan, bir şarkı yazıp bunu seslendirdi. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu’ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, dertler bitecektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime ilişkin, “MHP olarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı doğru bulmuyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğa inanıyoruz. Savaş yanlıştır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığını kanaatindeyiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır” dedi.

“BU TEKERLEK, BU TÜMSEKTE KALAMAZ”

Tarkan’ın çok konuşulan ‘Geççek’ şarkısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Türk müziğinin meşhur yorumcusu Tarkan, bir şarkı yazıp bunu seslendirdi. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu’ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, dertler bitecektir. Tarkan'ın koronavirüsü kastettiğini söylemesine rağmen ısrarla farklı anlam çıkaranlar hayır diyorlar sen iktidarı kastettin. Fitne yayıyorlar, ayıptır ayıp. Bu saptırmanın kime ne faydası vardır. İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı. Velevki iddialar doğru olsun iktidar bir şarkıyla yıkılamaz. Bu tekerlek, bu tümsekte kalamaz." dedi.

Elinde 6 rakamıyla kürsüye çıkan Bahçeli, “6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz. Bu rakamı terse çevirdiğinizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Terse çevirirseniz 9 rakamı. Mesele bakmak değil görmektir. Görüleni tüm berraklığıyla görmektir. Biz 6'ya bakınca gördüğümüz 6 oktur. Yuvarlak masa çerevesinde kurulan tuzaktır, kumpastır. Türkiye'nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6'yı çevirip 9'a bakınca gördüğünüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunlarının süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifakı'nın 2023'te açık ara öne geçeceğinin simgesidir." ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETE TOLERANS GÖSTERİLMEZ”

Bahçeli 16 yaşında vahşice katledilen Sıla Şentürk'ün ölümüne tepki göstererek şunları söyledi: "Şiddet, vahşet ve kaba güç gösterisi genel olarak psikolojik tükenmişlik yaşayan aciz insanların sorunlarıdır. Sorunları kavgayla, kan dökerek çözüme ulaşacağını zannedenler yanlışın pençesindedir. Şiddet aklın dağılması, vicdanın durağanlaşmasıdır. Şiddetin olduğu yerde hayır, huzur yoktur. Kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı, masum insanlarımızı hedef alan şiddet dalgası hepimizin şikayet konusudur. Bu dalganın göğüslenmesi en büyük görevdir. Geçen hafta bir kız çocuğumuz hunhar bir cinayetle öldürülmüştür. Sıla isimli kızımız ilerleyen süreçte vahşet dolu bir saldırganlıkla katledilmiştir. Yumruk atan, bıçak sallayan alçakları en ağır şekilde cezalandırmak başlıca konudur. Şiddete tolerans gösterilmez, iyi niyet hali uygulanamaz. Kadına yönelik saldırılar maneviyat ve medeniyet ilkelerimizin çiğnenmesi demektir.”

“HOCALI'DA BİR SOYKIRIM SUÇU İŞLENMİŞTİR”

“Nerede bir soydaşımız, din kardeşimiz varsa gözümüz oradadır. Karabağ'dan Kırım'a, Kaşgar'dan Kerkük'e üç hilalin anıları, ayak izleri vardır” diyen Bahçeli, Hocalı katliamına dair şunları söyledi:

“Hocalı bunlardan birisidir. 30 yıl evvel, soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Kabuk bağlamamış, tedavi edilmemiş bir yaradır. Hocalı'da bir soykırım suçu işlenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiştir. Hocalı, Dağlık Karabağ'ın incisidir. Ne üzücüdür ki hala tutsaktır, zincirlidir. 2. Karabağ Savaşı'yla Azerbaycan, Ermenistan'ın kontrolündeki toprakların yüzde 80'ini geri almıştır. Azerbaycan'ın kahraman neferleri silahlı Ermenileri ezip geçmiştir. Karabağ'da 290'dan fazla yerleşim yeri özgürlüğüne kavuşmuştur. Türkiye-Azerbaycan dayanışması zaferi belirleyen iradeyi tesis etmiştir. Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a geçeceği dönem de gelecek, Hocalı da olan Türk toprakları tevdi edilecektir.”

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu:

“Rusya ile Ukrayna arasındaki yüksek gerilim boyut değiştirmektedir. ABD ve Batı medyası devamlı suretle savaşın çıkabileceğini iddia etmektedir. Boris Johnson, Rusya'nın Avrupa'daki en büyük savaşa hazırlandığına yönelik istihbaratı açıklamıştır. ABD Başkanı ise, Birleşik Krallık Başbakanı'yla aynı zamanda Putin'in Kiev'i hedef alacağını ileri sürmüştür. Buna rağmen tehlikeli iddialar Rusya tarafından yalanlanmıştır.

Aynı Rusya, balistik ve seyir füzeleriyle tatbikat yapmıştır. Bu tatbikatı Putin takip etmiştir. Rusya-Ukrayna sınırında çatışmaların yaşandığı, OHAL ilanlarının yapıldığı, sivillerin tahliye edildiği anlaşılmaktadır. 2 bölgenin bağımsızlığının tanınması yangına körükle gitmektir. Bu durum Ukrayna'nın doğusunda bölünmekten başka bir anlama gelmeyecektir. Putin geçen hafta Ukrayna sınırından askerlerin çekileceğini söylese de ABD Dışişleri Bakanı kritik askeri unsurların sınıra sevk edildiğini açıklamıştır.

NATO çekilme kanıtı olmadığını vurgulamıştır. ABD ve Rusya statüko çerçevesinde, barış ve istikrar hizmetten uzaklara savrulmuşlardır. Biden Ukrayna'nın egemenlik haklarını da zedelemiştir. Ukrayna'nın geleceğini ve güvenliğini konuşacak tek merci tüm Ukrayna vatandaşlarıdır. NATO Savunma Bakanları toplantısında muharip birliklerin konuşlandırılacağı açıklanmıştır. Rusya'nın ilk kez temsilci göndermediği Münih Güvenlik Konferansı da toplanmıştır.

NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın Ukrayna sınırından asker çekmediğine, çatışma riskine değinmiştir. MHP olarak Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı doğru bulmuyoruz. Barış, huzur ve istikrarın kökleşmesi için diplomasi ve diyaloğa inanıyoruz. Savaş yanlıştır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığını kanaatindeyiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Rusya ile Ukrayna arasında çatışma ve savaş halinin bölgesel ve küresel çapta devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır." (Serkan DEMİRTAŞ)