Haber: Serkan Demirtaş

MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM’de grup toplantısında konuştu. “Milletimizin beklenti ve taleplerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz” diyen Bahçeli bunlardan birisinin de EYT olduğunu söyledi. Yunanistan'ın egemenlik iddialarının haksız olduğuna da değinen Bahçeli, “Lozan'ın 13'üncü maddesine göre Yunanistan'ın adaları askeri hedefler doğrultusunda kullanmayacağı hükme bağlanmıştır. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz. Hakkımızı çiğnetmeyiz. Hakkımızdan vazgeçmeyiz. Hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız” dedi.

2023 yılında yapılacak seçimlere ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli, “Anketler ne söylemiş bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu haykıracağız. Milletimizden destek isteyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Seçim takvimi başlayana kadar TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'dir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak. MHP, hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur İttifakı hiçbir sözünü unutmamıştır.

“MİLLETİMİZDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ”

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle gücüne güç katmıştır. MHP, olarak nasıl bir maziye, nasıl bir misyona sahip olduğumuzun farkındayız. 2023'e çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Türk milleti var olduğu müddetçe üç hilalin önü kesilemez, MHP Türkiye'nin son siperidir. MHP, istiklalimizin son müdafaa hattıdır. Türk milletinin ruh kökü, Türklüğün ebediyen tüten ocağıdır. Anketler ne söylemiş bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu haykıracağız. Milletimizden destek isteyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için elimizden geleni yapacağız.

“YUNANİSTAN'IN EGEMENLİK İDDİALARI HAKSIZ VE HUKUKSUZDUR”

ABD, GKRY'ne silah ambargosunu rafa kaldırmıştır. Kıbrıs'ta iki devletli çözümün önüne engel çıkarmak için yeni senaryo gündemdedir. Yunanistan, Ege Adaları'na askeri araç sevk etmiştir. ABD menşeli silahlar etrafımızda çevrelenmiştir. Yunanistan ABD'nin dolduruşuna gelip, Türkiye'ye meydan okumaktadır. Ülkemize Akdeniz ve Ege'den silah gösterilmektedir. Türkiye batıdan-doğudan, güneyden-kuzeyden çembere alınmaktadır.

Yunanistan'ın egemenlik iddiaları haksız ve hukuksuzdur. Lozan'ın 13'üncü maddesine göre Yunanistan'ın adaları askeri hedefler doğrultusunda kullanmayacağı hükme bağlanmıştır. Yunanistan bunu ihlal etmiştir. Kuzey Ege adaları 9 adanın mülkiyet hakları artık Türkiye'dedir. Aynı şey, 12 ada için de geçerlidir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz. Hakkımızı çiğnetmeyiz. Hakkımızdan vazgeçmeyiz. Hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız. Emperyalizmin Miço'su bunu aklından çıkarmamalıdır. Yunanistan Başbakanı baltayı taşa vurmuş, yalnız değiliz; Allah'ımız var, milletimiz var, tarihimiz var, sorulacak hesabımız, ulaşacak zaferlerimiz var.

“ETNİK VE MEZHEPSEL ÇATIŞMALARI TETİKLEMEKTEDİR”

Rusya lideri Putin, geçen hafta Ukrayna'nın doğusundaki 4 bölgenin ilhak kararını açıklamıştır. Uluslararası sistem tarihi bir kırılma yaşamaktadır. Etnik ve mezhepsel çatışmaları tetiklemektedir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik operasyonu doğru bulmuyoruz. Yeni dünya düzeni diye hikayesi yazılan çok bilinmeyenli karmaşık denklemin Rusya ile ABD arasında yeşeren al-ver sürecinin mahsulü olduğunu görmek lazım. Rusya'nın ilhak kararı uluslararası gizem ve dengeyi uçuruma çekme ihtimali çıkarmaktadır. Dünyanın siyasi ve ekonomik istikrarını zedelemesinin önü açılmış, ayrılma taleplerinin penceresi açılmıştır. Ayrılıkçı niyetler okşanmış, ilhak oldubittiye getirilmiştir.

“ACİZLER KOALİSYONU SU KAYNATMIŞTIR”

Bir masada oturmaktan, birbirlerinin ayağını kaydırmaktan yaptıkları başka bir şey yoktur. Geçtiğimiz pazar günü ikinci tur görüşmelerine başlayan zillet partilerinin ortak açıklamalarından yine bir sonuç çıkmamıştır. Bu acizler koalisyonu su kaynatmıştır. Zillet partilerinin birbirine güveni kalmamıştır. Her birinin gündemi farklıdır. Diyorum ki bunlardan ne köy ne kasaba olur.

Gösterecekleri adayları Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı olacakmış. Yüksek uçan alçak düşer, eğreti ata binen erken düşer. 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacağını da mutlaka görecekler.

Kılıçdaroğlu'nun durumu kritiktir. Cumhurbaşkanı adayı olmak için gözünü hırs bürümüştür. Bizim için sorun yoktur. İP başkanının Kılıçdaroğlu'na şükran duyacağını söyledikten sonra, 31 Mart'ta borçlarını ödediklerini söylemesi taktik bir hamledir. HDP ile masa altında el ele tutuşup, masa üstünde restleşenlerin itibarı sıfırdır. Biz kimin ne olduğunu neyi hedeflediklerini iyi biliyoruz. Hiç kimse bize hikâye anlatmasın.

“TERÖRİSTE GAZETECİ DİYENLER BİZİM GÖZÜMÜZDE TERÖRİSTTİR”

CHP'nin tutuklu ve hükümlü sözde gazetecileri kan döküyor, anaları ağlatıyor. Teröriste gazeteci diyenler bizim gözümüzde teröristtir. Türk ve Türkiye düşmanlarına acırsak acınacak hale düşeriz.

Türkiye'nin karşısına hizalanmış zillet cephesi milletimizin yürüyüşünü durduramayacaktır. Ya bu zillet cephesi Türkiye'yi perişan edecektir ya da Türk milleti ayağa kalkacak gereken cevabı verecek ve zilletin belini kıracaktır.

Editör: TE Bilisim