Futbol takımların yeni sezon için kadroları konuşulmaya başlandı. Dört büyükler arasında yer alan Galatasaray'ın yeni dönem kadrosu da aynı şekilde merak ediliyor. Takımdaki isimler konuşulurken Bafetimbi Gomis ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. 37 yaşındaki futbolcu sezonun başında Seferovic'in formsuzluğu ve Icardi'nin takıma geç katılması nedeniyle as forvet olarak görev almıştı. İlerleyen yaşına rağmen gol yollarında takımı sırtlayan Gomis, ligde 8, Türkiye Kupası'nda da 2 gole imza attı.

Mauro Icardi'nin takıma adapte olmasının ardından formayı Arjantinli yıldıza devreden Gomis, o tarihten beri hamle oyuncusu olarak kulübede görev bekliyor.

Gelen şansları da iyi değerlendiren ve takıma hücumda güç katan Gomis'in sezon sonu futbola veda edeceği tahmin ediliyordu.

Ancak Fanatik'teki habere göre, Fransız oyuncu emekliliği düşünmüyor.

Önümüzdeki sezon Gomis'in takımda olmayacağını varsayan Galatasaray ise tecrübeli ismin kararı sonrası konuyu tekrar masaya yatıracak. Takımdan ayrılmak gibi bir planı da olmayan Gomis'in kalma isteğini değerlendirecek olan sarı kırmızılılarda son karar Okan Buruk'un.

Buruk, hem yabancı sınırlaması hem de forvet transferlerinin duruma göre Gomis için son kararını verecek. Fransız futbolcu takımda kalmak istese de sezon sonunda bitecek sözleşmesi nedeniyle Galatasaray'a veda edebilir.

Ancak yönetim ve Buruk, kulübe önemli hizmetleri olan ve hem takımın hem de tribünün çok sevdiği Gomis'i kırmak istemiyor. Makul bir ücretle bir sene daha sözleşme yapılma ihtimali yüksek.

Galatasaray'daki ikinci dönemini geçiren Gomis, sarı kırmızılı forma altında toplam 82 maça çıktı. 51 gol 9 asistle oynayan golcü oyuncu bu sezon 24 maçta 911 dakika süre aldı.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.