Tüm Dünya’da yaşanan küresel salgın sebebiyle salonlardan uzak kalan izleyicilerimiz, Ekim ayında Opera Sahnesi’nde sahnelenecek olan birbirinden özel konser ve temsillerle sanat keyfi yaşamaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda gerçekleşmesi sağlanacak etkinlikler; sanatın iyileştirici gücünü başkentlilerle buluşturuyor.

14 Ekim akşamı Azeri bestecilerin Türkiye’de az seslendirilmiş olan şarkılar, mahnılar ve aryalarını sopranolar; Esin Talınlı, Görkem Ezgi Yıldırım, Tuğba Mankal, tenorlar Şenol Talınlı ve Oğuz Sırmalı seslendiriyor.

Tofig Guliyev, Niyazi Tağızade, Üzeyir Hacıbeyov gibi Azeri bestecilerin repertuvarından oluşan konsere Melahat İsmailova piyanosuyla eşlik ediyor.

Gülümden Alev Karaman’ın anlatımıyla gerçekleşecek konserde, ortak kültürümüzden  çıkmış şarkılar ve türküleri sanatseverlere sunuyoruz. Biletler , www.operabale.gov.tr adresinden satın alınıyor.

Merve ŞEN