Ayyıldız Tim sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İsrail’in pek çok askeri verisinin ele geçirildiği söylendi. Peki, AYYILDIZ TİM'İN İsrail'i hackleme olayı nedir? Ayyıldız Tim, İsrail Savunma Bakanlığı'nı mı hackledi? İşte detaylar...

AYYILDIZ TİM'İN İSRAİL'İ HACKLEME OLAYI NEDİR?

İsrail'i tehdit eden Ayyıldız Tim, İsrail Savunma Bakanlığına ait hassas verilere erişim sağladığını iddia etti. Bu veriler arasında gizli askeri bilgiler, tatbikat verileri ve personel kayıtları da bulunduğu açıklandı. Hacker grubu, elde ettikleri verileri teyit etmek için bir ekran görüntüsünü de kamuoyuyla paylaştı.

'' TÜRK'ÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ''

Ekran görüntüsü 2023-10-23 202243

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı

Hack grubu X platformu üzerinden şu açıklamayı yaptı: "İsrail Savunma Bakanlığa ait çok gizli askeri veriler, tatbikat verileri ve personel verileri Ayyıldız Tim tarafından hacklenip ele geçirilmiştir. Türk'ün gücünü göreceksiniz! Sessizce nöbetteyiz!"

AYYILDIZ TİM KİMDİR, KURUCUSU KİM?

Ayyıldız Tim, (kısa adıyla AYT), Türkiye'de faaliyette olan, kendisini vatanperver ve milliyetçi olarak tanımlayan Türk hacker grubu. Bünyesinde sanal rütbe sistemi vardır. Kendilerini Türkiye'yi gelecek sanal tehditlerden korumak ve cevap vermek için toplanmış sanal dünyanın askerleri diye tanıtmaktadırlar. Grup bu ifadelerini milliyetçilik fikri ile birleştirdiğini ve Soğuk Savaş'ın antikomünist psikolojik savaş tekniklerini kullanarak hack eylemlerini gerçekleştirdiğini öne sürmektedir.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen