Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada, istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından 76 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ayhan Bora Kaplan davasında sanık ve tanıklar dinlendi

Duruşmada Mahkeme Başkanı, bu celse sanık Tansel Aktan’ın dinleneceğini bildirdi. Aktan, önceki ifadelerinin geçerli olduğunu belirterek Bora Kaplan’ın yanında sigortalı olarak çalıştığını ve önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.

Amasya’da tavuk yüklü tır şarampole devrildi
Amasya’da tavuk yüklü tır şarampole devrildi
İçeriği Görüntüle

Mahkeme tarafından dinlenen tanık M.A. ise Serdar Sertçelik ile arkadaşlık ilişkisi bulunduğunu, Murat Çelik isimli kişiyi duyduğunu ancak tanımadığını ifade etti.

Ayhan Bora Kaplan (1)

Ayhan Bora Kaplan davasında avukat tanık olarak dinlendi

Sanık Bora Kaplan, avukatı Umut Köroğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkemenin kabul ettiği talep üzerine ifade veren Köroğlu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kaplan’ın ifadesini almak üzere ceza infaz kurumuna geldiğini söyledi.

Köroğlu, görüşme sırasında bazı emniyet mensuplarının Kaplan’a çeşitli isimler hakkında ifade vermesi halinde yardımcı olunacağı yönünde ifadeler kullandığını öne sürdü. Ayrıca bazı kişiler hakkında beyanda bulunması durumunda örgüt yöneticiliği suçlamasının örgüt üyeliğine çevrilebileceği ve tahliye sürecinin hızlanabileceğinin ifade edildiğini iddia etti.

Tanık Köroğlu, ifadenin ardından Kaplan’ın eşinin ev hapsi kararıyla serbest bırakıldığını öğrendiklerini ve Kaplan’ın bu durumla ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini kaydetti.

Bora Kaplan savunmasını sürdürdü

Mahkemenin söz vermesi üzerine konuşan Bora Kaplan, dijital materyallerin incelenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçen celse kapsamlı bir inceleme beklediğini ifade eden Kaplan, dosyadaki bazı hususların araştırılması gerektiğini söyledi.

Kaplan ayrıca gözaltı ve soruşturma sürecine ilişkin görüşlerini paylaşarak çeşitli iddialarda bulundu. Mahkeme heyeti, sanık ve tanık beyanlarının alınmasının ardından duruşmayı yarın devam etmek üzere erteledi.

Kaynak: İHA