Aydın'ın Didim ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 29 düzensiz göçmen yakalanırken, 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine yönelik koordineli çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Akköy Mahallesi kıyı kesiminde lastik bot içerisinde 29 düzensiz göçmen jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Olay yerinden kaçmaya çalışan Y.M., H.E. ile yapılan araştırmada düzensiz göçmenleri alana getiren A.A., A.G. isimli organizatörler de kıskıvrak yakalandı. Yakalan 4 şüpheli gözaltına alınırken, düzensiz göçmenler de işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresine teslim edildi.

2 ayda 236 düzensiz göçmen yakalandı
Öte yandan Didim ilçesinde 20 Temmuz 2023 tarihinden bu güne kadar geçen yaklaşık 2 ay içerisinde 5 operasyonda 236 düzensiz göçmenin yakalanırken, 12 organizatörün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Kimlik dolandırıcılığı gerçeği trafik cezasından ortaya çıktı Kimlik dolandırıcılığı gerçeği trafik cezasından ortaya çıktı

İHA

Editör: İrem Akbaş