Haber: Onur Bingöl

TÜSMOD Başdanışmanı Emrihan Aydın, satınalma ve tedarik yönetiminde çalışan profesyonel sayısının 100 bine ulaştığını bildirdi, “Bu 100 bin kişinin bir “meslek birliği” oluşumuyla tek çatı altında toplanması, kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

Tüm özel kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarındaki “satınalma ve tedarik yönetimi” görevini üstlenen meslek mensuplarının üye olduğu TÜSMOD’tan, “Satınalma Meslek Birliği Kurulmalı” açıklaması geldi. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Derneği (TÜSMOD) Başdanışmanı Emrihan Aydın, 2012 yılında satınalmaya dair üç ayrı ulusal meslek standartı tanımlaması yapılmasının sektör adına memnuniyet verici ancak yetersiz olduğunu bildirdi. Ülke genelinde satınalma ve tedarik yönetiminde çalışan profesyonel sayısının yaklaşık 100 bin kişiye ulaştığının altını çizen Emrihan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ŞİRKETLERİN KALİTE VE KARLILIKLARINI ARTTIRIYOR”

“Bu olağanüstü bir sayı ve bir meslek birliği altında olmayı hak ediyor. Türkiye’de artık bir ‘satınalma meslek birliği’ kurulmasının vakti gelmiştir. Satınalma birimi, şirketlerin üretim, karlılık ve kalitesinin belirlenmesi noktasında kilit rol oynamaktadır. Bu durum üretim sektöründeki şirketler için de hizmet sektöründeki şirketler için de böyledir. Gerek üstlendikleri görevin önemi gerekse sektörde ulaştıkları sayı itibariyle satınalma ve tedarik yönetiminde çalışan profesyonellerin artık bir ‘meslek birliği’ çatısı altında örgütlenmeleri kaçınılmazdır…”   

TOBB’A “HAREKETE GEÇİLMELİ” ÇAĞRISI

TÜSMOD’un yalnızca ulusal değil, yurtdışındaki temsilcilikleriyle birlikte yaptığı çalışmalarla aynı zamanda uluslararası deneyime sahip bir yapı olduğunu da kaydeden TÜSMOD Başdanışmanı Emrihan Aydın, “Uluslararası meslek birliklerinin de üyesi olarak şunu rahatlıkla söylüyoruz; Türkiye’de satınalma ve tedarik yönetimi konusunda bir birlik kurulması için daha fazla geç kalınmamalıdır. Satın alma ve tedarik sektörünün kurumsallaşması, reel sektörün gelişimine, ülke ekonomisine, Türkiye’nin global pazarda elinin güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Başta TOBB olmak üzere ‘meslek birliği’ kurma konusunda yetkili tüm kurum ve kuruluşları bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim