Avrupa Süper Ligi'nin ne olduğu yurttaşlar tarafından merak ediliyor. Avrupa Birliği Adalet Divanından açıklanan karar ile, "Alternatif turnuvalara katılan kulüplere ne UEFA ne de FIFA yaptırım uygulayamaz." kararı Avrupa Süper Ligi'ni tekrardan gündeme getirdi. Yurttaşlar arama motorlarında, ''Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar olacak? Avrupa Süper Ligi ne zaman başlayacak? Avrupa Süper Ligi'nin formatı nedir? Avrupa Süper Ligi'ne Türk takımları katılacak mı'' soruları aratılıyor. Peki, Avrupa Süper Ligi nedir? Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar olacak? Avrupa Süper Ligi ne zaman başlayacak? Avrupa Süper Ligi'nin formatı nedir? Avrupa Süper Ligi'ne Türk takımları katılacak mı? İşte tüm merak edilenler..

Avrupa Süper Ligi

Evlilik Festivali heyecanı başladı Evlilik Festivali heyecanı başladı

AVRUPA SÜPER LİGİ NEDİR?

Avrupa Süper Ligi 20 takımdan oluşacak. Real Madrid Başkanı Florentino Perez Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı olurken, yardımcılığında ise Juventus kulübünün başkanı Andrea Agnelli yer alıyor.

Avrupa Süper Lig Kimler Var

AVRUPA SÜPER LİGİ'NDE HANGİ TAKIMLAR OLACAK?

Avrupa Süper Ligi'ne İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus; İspanya'dan da Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid katıldı.

Avrupa Süper Ligi Takımları

AVRUPA SÜPER LİGİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Avrupa Süper Ligi'nin 2025-2026 sezonunda başlaması planlanıyor. 

Avrupa Süper Lig Formatı

AVRUPA SÜPER LİGİ FORMATI NASIL OLACAK?

Avrupa Süper Ligi 20 takımdan oluşacak. Toplamda 15 kulübün kurucu nitelikte yer alacağı organizasyonda, 5 kulüp ise her sene değişecek. Ağustos ayında başlaması beklenen turnuvada takımlar, 10'arlı iki grupta yer alacak. Bu grupları ilk 3'te bitirenler direkt çeyrek finale yükselecek. Ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımlar ise çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması oynayacak. Çeyrek final, çift maç usulüne göre oynanacak, final müsabakası da mayıs ayında yapılacak..

Avrupa Süper Lig Türk Takımları

AVRUPA SÜPER LİGİ'NE TÜRK TAKIMLARI KATILACAK MI?

Avrupa Süper Ligi'ne Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor karşı olduklarını açıkladılar.

Kaynak: Haber Merkezi