FETÖ'nün medya yapılanması davasında, daha önce verilen kararın Yargıtayca bozulmasının ardından tekrar yargılandı. Ancak bu kez "kamu görevlisine hakaret" ve "devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Peki kimdir Atilla Taş?

ATİLLA TAŞ KİMDİR?

Atilla Taş, 4 Şubat 1975'te Ceyhan, Adana'da dünyaya geldi.

Türk şarkıcı ve köşe yazarıdır. 1998'de "Ham Çökelek" şarkısıyla Türkiye'de ün kazandı.

hq720-3

ÖZEL HAYATI HAKKINDA BİLGİLER

Hayatının ilk yıllarında annesinin Almanya'ya gitmesi üzerine anneannesi tarafından büyütüldü. İlkokul ve ortaokulu Ceyhan'da, liseyi İstanbul'da Davutpaşa'da tamamladı.

867611-729034016

Lise eğitiminin üçüncü sınıfında ailesi İstanbul'dan Mersin'e taşınma kararı aldı; 1991'de burada İlkay Sarıköse ile evlendi. 1992'de ilk çocuğu Sezen doğdu. Manisa ve Hakkâri'de zorunlu askerlik yaptıktan sonra şarkıcılık yapmak amacıyla İstanbul'a döndü. Burada ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bu süreçte evliliği sonlandı.

10 Ekim 2016'da tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde Meltem Güler ile evlendi.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

İstanbul'da Erol Köse ile tanıştıktan sonra 1998'de Köse'nin yapım şirketinden ilk albümü Kırmızılım'ı piyasa sürdü ve bu albümdeki "Ham Çökelek" şarkısıyla gündeme gelerek ünlendi.

ATILLA-TAS-2015-11

Nisan 2015'te Meydan gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak gazete, hükûmet tarafından 2016 Türkiye askerî darbe girişiminden sorumlu tutulan Gülen Hareketi'ne yakın olduğu gerekçesiyle darbe girişiminden beş gün sonra kapatıldı.

ATİLLA TAŞ NEDEN CEZA ALDI?

108716

Milli Savunma Bakanlığı 1.829 işçi alımı kura sonuçları belli oldu Milli Savunma Bakanlığı 1.829 işçi alımı kura sonuçları belli oldu

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada yeniden yargılanan şarkıcı Atilla Taş, 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada hakkındaki karar bozulan ve dosyası ayrılan sanık Atilla Taş'ın yeniden yargılanmasına devam edildi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Taş katılmazken, sanık avukatı hazır bulundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Atilla Taş'ın 'kamu görevlisine hakaret' ve 'askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen