Küresel çapta hayatı felç eden koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede Türkiye’nin büyük bir başarı elde ettiğini dile getiren Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, “Türkiye’nin aldığı turizm tedbirleri dünyaya örnek oldu. Başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri Türkiye’yi rol model aldı” dedi. Akman, bu zorlu dönemde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bu yılın belirleyici unsurunun “fiyat” değil, salgına karşı alınacak tedbirler olacağını kaydeden Akman, Türkiye’nin tecrübe ve deneyimleriyle turizmde yeni bir başarı elde edeceğini söyledi.

Akman, yeni normalleşme dönemi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı Turizm Sertifikasyon Programının içeriğinin ağır olmasına ve mali yükümlülükler getirmesine rağmen alınan tedbir ve önlemleri sağlık açısından önemli olduğu için desteklediklerini bildirdi.

Sertifikasyon programının, yolcu ve çalışanlarının sağlığı ve güvenliğini ayrı ayrı ele aldığını belirten Akman, programda yolcunun havaalanından başlayarak tesise gelene kadar kullanacağı ulaşım araçlarında ve tesislerde alınacak tedbirlerin tüm ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade etti.

Turizm Sertifikasyon Programının üst düzey sağlık ve hijyen koşullarını oluşturduğunu vurgulayan Akman, bu uygulamanın dünyada dikkat çektiğine değindi. Akman, “Ülkemizin aldığı turizm tedbirleri dünyaya örnek oldu. Başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri Türkiye’yi rol model aldı” diye konuştu.

Sertifikasyon programının dünya basınında da geniş yer bulduğunu dile getiren Akman, yakın zamanda Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Ulugbek Azamov’un, salgın sonrası için Türkiye tarafından hazırlanan sertifikasyon çalışmasını Özbekistan'a da getirmek için Türkiye ile işbirliğine gideceklerini açıkladığını hatırlattı. Bayram sonrası iç turizmin, Haziran ayının ortasında da dış turizmin uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte hareketleneceğine inandıklarını söyleyen Akman, ATİD olarak ülke turizmine katkı sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.