Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi evlatları vatandaşlar tarfından araştırılıyor. Peki, Atatürk'ün manevi evlatları kimler? İşte detaylar...

atatürkün evlatları

ATATÜRK'ÜN MANEVİ EVLATLARI KİMLER?

Atatürk; İhsan, Ömer, Afife, Abdürrahim ve Zehra (Zühre)'yı Cumhuriyet'ten önce; Sabiha, Afet, Rukiye, Nebile, Ülkü ve Sığırtmaç Mustafa'yı Cumhuriyet'ten sonra manevi evlatları edinmiştir.

atatükün evlatlarıo

1- Sabiha Gökçen:

Sabiha Gökçen, Türkiye'ni ilk kadın pilotlarındadır. Sabiha Gökçen ayrıca dünyadaki ilk kadın savaş pilotudur. 

sabiha gökçen

2- Ülkü Adatepe:

Ülkü Adatepe, Mustafa Kemal Atatürk'ün en küçük manevi kızıdır. Bebekliğinden 5 yaşına kadar Atatürk'ün yanında Çankaya Köşkü'nde yaşamıştır.

Ankara’da Junıor Teknoloji festivali Ankara’da Junıor Teknoloji festivali

ülkü adatepe atatürl

3- Ayşe Afet İnan:

Afet İnan, sosylog ve tarihçidir. Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Afet İnan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Türk devrim tarihi kürsüsünü kurmuştur.

afet inan atatürk

4- Nebile İrdelp:

Nebile İrdelp, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızıdır. 18 yaşında iken Dolmabahçe Sarayı'na giderek Atatürk’ün manevi kızı olarak kabul görmüştür.

nebile irdalp atatürk

5- Rukiye Erkin:

Rukiye Erkin, Atatürk'ün manevi kızlarındandır. 

rukiye erkin

6- Zehra Aylin:

Zehra Aylin, Atatürk'ün ilk manevi kızıdır. Zehra Aylin, Atatürk'ün ilk manevi kızı olarak Çankaya Köşkü'nde yaşamıştır.

zehra aylin

7- Abdürrahim Tuncak:

Abdurrahim Tuncak, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi oğludur. Mustafa Kemal ve ailesinin Akaretler ve Şişli'deki evlerinde Zübeyde Hanım tarafından büyütülüp yetiştirilmiştir. 

abdurrahim tuncak

8- Sığırtmaç Mustafa:

Mustafa Demir, Makbule Atadan'ın manevi oğlu. 11 yaşında iken Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesine aldığı bir çocuk olarak tanınmıştır. 

sığırtmaç mustafa

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar