İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı ve İETT Genel Müdürü Buğra Gökçe; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan kararların aleyhine açtıkları davada  alınan kararların "şehircilik ilkelerine uygun olmadığını" tespit edildiğini duyurdu. Gökçe sosyal medyada yaptığı paylaşımda, ''Atatürk Havalimanı hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan kararların aleyhine açtığımız davada bilirkişi raporu alınan kararların "şehircilik ilkelerine uygun olmadığını" tespit etti.'' dedi.

Buğra Gökçe, ''Biz açtığımız davada; plan değişikliğinin yetkisiz kurum tarafından yapıldığını, olası İstanbul depreminde Atatürk Havalimanı'nın müdahale ve kurtarma çalışmalarına etkisinin değerlendirilmediğini, alınan kararın anayasa ve mevzuata aykırı olduğunu ifade etmiştik.'' şeklinde açıklama yaptı.

''ATATÜRK HAVALİMANI KRİTİK ÖNEMDE''

Ayrıca Gökçe bilirkişi heyetinin sunduğu rapordan maddeler paylaşarak, ''Bilirkişi heyeti sunduğu raporda; detaylı, etüt, araştırma yapılmadığını, Çevre Düzeni Planı ana kararlarına aykırı düzenleme yapıldığını, planlama esas ve tekniklerine uyulmadığını, Atatürk Havalimanı'nın olası bir afete ulaşım için kritik önemde olduğunu tespit etmiştir.'' ifadelerini kullandı.

''BU DEĞERİ KAYBETMEYECEĞİMİZİ UMUYORUM''

Buğra Gökçe yaptığı açıklama, ''Atatürk Havalimanı mevcut ulaşım sistemlerine entegrasyonu, teknik altyapısı, yıllar içerisinde süren milyarlarca liralık yatırımı ile ülkemiz için kritik öneme sahip, afet dönemlerinde halkımıza büyük hizmetlerde bulunabilecek bir değerdir. Bu değeri kaybetmeyeceğimizi umuyorum.'' dedi.

Editör: Rozita Hamidi Cizreli