Haber: Kadir GÜRHAN

Murat Ataman, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde yaptığı açıklama ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, niçin aday olduğunu ve seçilmesi durumunda hangi çalışmaları yürüteceğinden bahsetti. Seçildiği takdir de egoyu dışarıda bırakacağından söz eden Ataman, egosuz ve yaş ortalamasının düşük olduğu genç bir yönetim hedeflediğini belirtti. 

“AŞAĞIDAN YUKARIYA PROBLEM GELENE KADAR ŞEKİL DEĞİŞTİRİYOR”

Spor kökenli bir aday değil, yönetici kökenli bir aday olduğunu altını çizen Ataman, “Camiaya karşı herhangi bir önyargım yok. Dolayısıyla önyargısız ve herkese eşit mesafede olabileceğimi düşünüyorum. Eğer biz bu zincir yapımızı 3-9  ay içerisinden çizgi organizasyonundan icra makamında ve temsil makamında bir başkan ve başkanın altında mutfağı çok iyi bilen yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulunun altında kulüpler birliği başkanı, kulüpler birliği başkanlığının altında başkanlık üyeleri ve altına da kulüpleri yerleştirirsek bir tür ağaç organizasyonuna dönmüş oluruz. Davulun başkanın sırtında tokmağın ise kulüplerin elinde olduğu bir organizasyondan herkesin sırtında davul olan, tokmağında bizim kendi çek ve baran sistemimizin olduğu bir sisteme döneriz. Aşağıdan yukarıya problem gelene kadar şekil değiştiriyor. Çözüm yukarıdan aşağıya inene kadar da şekil değiştiriyor. Problemin direkt kulüpler birliği yöneticisine gelmesi, Bu yönetici yukarıda konuyu tartışır. Hiyerarşik ve demokratik bir yapıda bu problem tartışıldıktan sonra başkanın da onayı ile aşağıya doğru süratle zincir indirilir ve daha çabuk çözülür. Federasyonun en büyük problemi şuan budur. Bu yapıyı değiştirmezsek hızla büyüyen organizasyonu kontrol etmemiz mümkün değil. Birinci hedefim bunu değiştirmektir” dedi. 

“FEDERASYONUN MALİ YAPISINI GÜÇLENDİRMEK GEREKİR”

‘Federasyonumuzun mali yapısının biraz daha güçlenmesi gerekir’ diyen Ataman, “Kamu özel ortaklarından yeni bir finans kaynağı bulmamız gerekiyor. Yönetimin şeffaf olmasını istiyorum. Bugün ki yönetimin web sitesine girdiğinizde hiçbir konu hakkında bilgi yok. Ne kadar anlaşma yapıldığı belli değil. Sadece mesajlar ve fotoğraflar var. Ben böyle bir web sayfası da istemiyorum. En azından üç ayda bir görüşmelerin yayınlanması, görüşmelerde nelerin elde edildiği yayınlanması gerekir. Çünkü son bir aydır Anadolu’daki kulüpleri geziyorum ve kulüplerin gerçekten yardıma ihtiyacı var. Çay bardağı olmadığı için misafirlerine çay ikram etmeyen kulüplerimiz var. Unutulmamalı ki bu kulüpler olimpiyat sporcuları yetiştiriyor ve madalya alıyor. Bunu tarafsız ve algısal olarak topluma sunmak gerekir. Ben şu anki federasyonun maalesef algısal olarak çok doğru yönetilmediğini düşünüyorum. Algısal değişikliği kamuoyu nezdinde yaratmak istiyoruz” diye konuştu. 

“YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜK BİR YÖNETİM KURULU..”

Başkan ve yönetim kurulunun yaş ortalamasını azaltmak istediğine de vurgu yapan ataman konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bir komisyon kurularak Anadolu’daki genç arkadaşlarla Ankara’nın organik bağının kurulmasını sağlamak gerekir. Önümüzde dört senelik süreç olacak. Ankara ile bu kardeşlerimiz arasında bir organik bağ kurabilirsek federasyonumuza ve bize faydalı olabileceğini düşünüyorum. Yani hep aynı isimlerin ve aynı yaş ortalamasına sahip kişilerin federasyonda başkanlığı yönetmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir de kalıcı bir gelir için federasyonumuz iddia da yer alabilir mi? onu tartışacağız. Ampute takımımız Avrupa Futbol Şampiyonu oldu. Diğer futbol kulüplerinden bir farkımızın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir çalışma sporcumuzun toplum nezdindeki algısını da değiştireceğini düşünüyorum.” 

Editör: TE Bilisim