Geçtiğimiz aylarda bir yazıda Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nden bahsetmiştim sizlere. O yazıda bünyesinde kurulacak olan tiyatro, dans topluluğu ve orkestrada görev almak üzere özel gereksinimi bireyler için başvuru topladığından bahsettiğimiz merkez, birinci yaşını merkezden yararlanan engelli bireyler ve onların aileleriyle beraber, Serenad Bağcan’ın da katıldığı bir programla kutladı.

Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin becerilerinin gelişmesine katkı sunmaya çalışan merkezde, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Merkezin bünyesinde , satranç, drama, seramik, resim, bilgisayar, spor, mum-sabun yapma, müzik ve dans atölyeleri bulunuyor. 

Özel eğitim sınıfları, duyu bütünleme, ergoterapi, psiko-sosyal danışmanlık, sesli kütüphane, sağlık ve hukuk danışmanlığı hizmetlerine erişim sağlayan merkez, bedensel engellilere, görme-işitme engellilere, özgül öğrenme güçlüğü yaşayanlara, otizm, down sendromu, serebral palsi tanısı olanlara ve ruhsal-duygusal bozukluklara sahip bireylere, özel eğitime ihtiyaç duyan her yaştan vatandaşa bir yıldır kapılarını açıyor. 

1 yıldır ergoterapide 1.008, özel eğitimde 1.343, psiko-sosyal destekte 1.388, bilgisayar kullanımında 240, satranç ve dramada 784, resimde 788, mum-sabun yapımında 834, seramikte 76, aşçılıkta 706, ebeveynler için takı tasarımı ve örgüde 1.261, oyun evinde 796, müzikte 396, dansta 1.182, sporda 1.900, sesli kütüphanede 1.556 kişi olmak üzere toplam 14.258 kişiye hizmet vermiş Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi.

İlk yılında 14.258 kişiye ücretsiz bir şekilde destek olan Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gönülden kutluyor, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla sayıda ihtiyaç sahibine ulaşarak varlığını sürdürmesini diliyorum.

Editör: TE Bilisim