Fenerbahçe - Sevilla maçının 49'ncu dakikada karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda Güler tribünleri ayağa kaldırdı. Arda Güler, 25 metreden sol ayağıyla müthiş bir vuruş yaparken, top az farkla üstten auta gitti. Peki Arda Güler kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler...

ARDA GÜLER KİMDİR?

Arda Güler, 25 Şubat 2005'te Ankara'nın Altındağ ilçesinde dünyaya geldi. 2014 yılında 9 yaşında iken Gençlerbirliği altyapısına katılan Arda, yeteneği ile ön plana çıktı. 2018'e
kadar Başkent ekibinde forma giyen genç solak, Şubat 2019'da Fenerbahçe'ye katıldı. 14 yaşında Fenerbahçe'ye katılan Arda, hayalini kurduğu kulübe geldiğini belirtmiş ve "Bir yanda yıllardır beraber futbol oynadığım takım arkadaşlarımdan ve hocalarımdan ayrılmanın üzüntüsü, diğer tarafta taraftarı olduğum ve hayalini kurduğum kulübe gelmenin mutluluğu..." ifadelerini kullanmıştı. 

ARDA GÜLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Gençlerbirliği’nde dönemin altyapı antrenörünün Arda’nın ‘1 milyon TL’den aşağı satılmaması’ yönünde bir rapor verdiği dile getirilse de oyuncu 200 bin TL ve ilk resmi maça çıktığında 200 bin TL ödeme şartıyla toplamda 400 bin TL’ye transfer edildi. 2021’in Ocak ayında ise Arda, Fenerbahçe ile 2,5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Genç futbolcunun güncel piyasa değeri ise 6 Milyon Euro'dur.

ARDA GÜLER'İN FUTBOL KARİYERİ
2014-2019 yılları arasında Gençlerbirliği'nin altyapı takımında forma giydi. 2019 yılında Fenerbahçe'nin altyapı takımına transfer oldu.

Fenerbahçe Dönemi:

13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi'nde 19 maça çıktı 7 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama şansı yakaladı. Arda Güler, İstanbul Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol, 1 asist yaptı. Maç 6-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe 5-1'lik skor ile ligi üçüncü olarak tamamladı.

Fenerbahçe ile ilk maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki karşısında çıktı.

Süper Lig'deki ilk maçına ligin ikinci haftasında oynanan Antalyaspor maçının 87. dakikasında Kim Min-Jae'in yerine girerek dahil oldu. Arda, bu maçta Fenerbahçe formasıyla ilk asistini 89. dakikada Miha Zajc'a yaptı. Fenerbahçe, maçı 2-0 kazandı.

17 Şubat 2022 tarihinde Slavia Prag ile oynan UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off maçının 75. dakikasında Miha Zajc'ın yerine oyuna dahil oldu ve 83. dakikada Ferdi Kadıoğlu'na asist yaptı. Fenerbahçe, maçı 3-2 kaybetti.

Haber Merkezi