Araç Değer Kaybı Alanlar Var Mı? Sorusu birçok kişinin merak konusudur. Araç değer kaybı alanlar, genel olarak olumlu görüşe sahiptir. Bunun en temel sebebi, araçlarındaki hasarın giderilmesi ve kaybettikleri değeri nakdi olarak almalarıdır. Peki, Değer Kaybı Alanların Yorumları nasıl?

Değer Kaybı Alanların Yorumları

Değer Kaybı Alanların Yorumları yukarıda da belirtildiği gibi genel olarak olumludur. Zira uğradıkları zarar, maddi ve manevi olarak karşılanır. Bu sayede araçlarını satmak istedikleri zaman değer kaybı farkını nakit olarak aldıkları için zararları minimum seviyeye iner. Peki, Araç Değer Kaybı Alanlar Var Mı?

Araç Değer Kaybı Alanlar Var Mı? 

Araç Değer Kaybı Alanlar Var Mı? Sorusu, kazaya karışan kişiler tarafından sorulmaktadır. Eğer bir trafik kazasına karışmışsanız ve kusur karşı taraftaysa, çok yüksek ihtimalle araç değer kaybını alabilirsiniz.

Değer kaybı tazminatı nasıl alınır diye merak ediyorsanız eğer özellikle de belirli detaylar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Belirli detaylara dikkat ettiğini zaman sizler de yaşanan kazaların ardından oluşan hasarlarınızı bu şekilde giderebilirsiniz. Öncelikli olarak değer kaybı tazminatının ne olduğunu, nasıl alındığı ve başvuru süreçlerinin nasıl olduğu gibi detayları öğrenmeniz gerekir. Tüm bu detayları öğrenmenizin ardından sizler de değer kaybı tazminatınızı kolaylıkla alabilirsiniz.  Değer Kaybı Alanların Yorumları incelendiğinde, tazminatın kısa sürede alındığı ifade edilmektedir.

Trafikte her gün pek çok kaza meydana gelmektedir. Bu kazaların sonucunda araçlarda da hasarlar meydana gelebilmektedir. Elbette ki bu hasarların oluşması ardından Kaza gerçekleştiren arabaların kaza öncesi sonrası satış fiyatlarında farklılık oluşur. Bu farklılık değer kaybı olarak belirtilir. Sizler de yaşadığınız kazanın ardından Kaza gerçekleştiren arabalarında hasar meydana gelmiş ve değer kaybı yaşamış olabilirsiniz. Bu durumda alacağınız ödemelere ise değer kaybı tazminatı denir. 

Eğer sizler de oluşan hasarların ardından bu ödemeleri almak isterseniz bunun için başvuru yapmanız gerekecektir. Elbette ki başvurunuzu gerçekleştirmeden önce dikkat etmeniz gereken önemli bir detay ise gereken şartlardır. Bu kayıpların karşılanması adına sizlerin belirli şartları sağlıyor olmanız gerekir. Eğer değer kaybı için gereken şartları sağlıyorsanız bu kez de başvurunuzu yapmanız gerekir. Başvuru esnasında ise sizlerden birtakım belge ve evraklar istenir. Bu belge ve evrakların da hem eksiksiz hem de doğru bir biçimde hazırlanması gerekir. Böylelikle sizler de değer kaybı tazminatlarınızı alarak hasarlarınızı giderebilirsiniz. 

Değer Kaybı Tazminatı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yaşadığınız kazaların ardından hasarlarınızı gidermek isterseniz eğer değer kaybı başvurusu yapmanız gerekir. Bu başvurularınızı yapmanız adına öncelikli olarak belirli şartları sağlamanız gerekir. Değer kaybı alabilmek adına sağlıyor olmanız gereken şartlar şu şekilde sıralanır;

  1. Meydana gelen kazada %100 kusurlu olunmaması
  2. Kaza gerçekleştiren arabaların 10 yaşından küçük olmamaları
  3. Meydana gelen kazada mutlaka bir hasar olması ve onarılması
  4. Daha önceki bir kaza sonucunda aracın parçalarının değişmemiş olması
  5. Yaşanan kazanın iki araç tarafından gerçekleştirilmiş olması
  6. Kaza gerçekleştiren arabaların km bakımından 163.000 km’yi geçmemesi
  7. Kaza gerçekleştiren arabaların onarılmayacak hale gelmemesi

Değer kaybı şartlarının sağlanması ardından bu kez de başvuru işlemlerinizi yerine getirmeniz gerekir. Bu işlemleri gerçekleştirmeniz ardından bu kez de değer kaybı evrakları eksiksiz ve doğru bir biçimde hazırlanmalıdır. Evraklarınızı hazırlarken en ufak bir belgenin bile eksik olmaması gerekir. Aksi durumda elbette ki değer kayıplarınızı karşılayamazsınız. Bu kapsamda sizlerden hazırlamanızı isteyecekleri evraklar ise şunlardır;

  1. Kazada hasar gören aracın ruhsatı
  2. Kaza tutanağı
  3. Araba ekspertiz raporu
  4. Hasar gören araba için hasar tespit tutanağı
  5. Kazada hasar gören aracın detaylı kaza fotoğrafları

Eğer tüm bu evrakları da eksiksiz bir biçimde tamamlarsanız sizler de araç değer kaybı başvurularınızı eksiksiz şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu durumun ardından sizler de değer kaybı alma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu sayede de sorun yaşamadan meydana gelen hasarlarınızın giderilmesi adına bu ödemelerden faydalanma imkanını elde edebilirsiniz. Yine sizlerin araç değer kaybı almak adına başvurularınızı kazanın ardından 2 yıl dolmadan yapmanız gerekir. 2 yıl geçmesi azami sürenin dolması anlamına gelir. Bu durumda değer kaybı alamazsınız.

Editör: TE Bilisim