Anneler Günü tarihçesi nedir? Anneler Günü ilk ne zaman kutlanmaya başlandı?Anneler Günü ilk hangi ülkede kutlandı? İşte detaylar...

Anneler Günü 1

"ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ"

Anneler Günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler Günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Anneler Günü4

"ANNELER GÜNÜ ORTAYA ÇIKIŞ HİKAYESİ"

1907 yılında Ana Jarvis isminde bir kadın, Ulusal bir Anneler Günü için kampanya başlattı. Jarvis ve destekçileri Anneler Günü'nün kutlanması için dilekçe yazdılar.

Dilekçelere 1911'de olumlu dönüş yapıldı ve her yerde Anneler Günü kutlanmaya başladı. Woodrow Wilson, 1914'te resmi olarak Anneler Günü'nü ulusal tatil ilan etti. Böylelikle de Anneler Günü, her yıl mayısın ikinci pazarında kutlanmaya başlandı.

ANNELER GÜNÜ HANGİ TARİHTE KUTLANIYOR?

Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

Twitter (X) çöktü mü? 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu var? Twitter (X) çöktü mü? 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu var?

Annler Günü3

TÜRKİYE'DE ANNELER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Türkiye'de Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi