Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, beraberindeki ANKESOB Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 36. Ahilik Haftası Kutlamaları programı kapsamında bir ziyaret gerçekleştirdi.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, ziyarette 36. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde bir hafta süresince devam edecek program hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a bilgilendirmede bulundu.

yiğinerden yavaşa ziyaret (2)

Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı

Başkan Yiğiner, Ahilik kavramının bugüne ve  geleceğe ışık tutan geniş anlamlar ifade ettiğini belirterek, "13. yüzyılda Anadolu’da Ahi Evran Veli tarafından temelleri atılan;  ticaret ahlakına, doğruluğa, dayanışmaya, kardeşlik ve üretimde standart ve kalite gibi ekonomik ve toplumsal değerleri esas alan Ahilik ilkeleri günümüzde de esnaf ve sanatkarlar olarak bizlere yol göstermektedir." dedi. Yiğiner, Başkan Yavaş'a kendilerine gösterilen yakın ilgi  için teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuşmasında, "Günümüz Ahileri olarak öncelikle Ahilik Haftanızı kutlarım. Siz değerli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek  birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaya, Ankara'mıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen