ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğinerkonuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "TESK, dağıtımını gerçekleştirdiği matbu basılı evraklara 17 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı fiyat artışının ardından 6 ay sonra yeniden zam yaparak, basit usule tabi esnafın kullandığı fatura, fiş, sevk ve taşıma irsaliyesi gibi basılı evraklara Konfederasyona olan maliyetinin yükselmesi bahanesiyle yüzde 100 ile yüzde 150'lere varan şekilde 18 Aralık 2023 tarihinden geçerli olmak üzere zam yapmıştır.

Bu zamlı fiyatların üzerine bir miktar artış yapan Birlikler ve Federasyonlar da bu basılı evrakları odalara gönderirken haliyle fiyatlar daha da yükselecektir. Odalarımız da Birlik ve Federasyonlardan alacakları basılı evrakların satış fiyatlarını bir miktar artırarak yine üyelerine verecektir. Bu fahiş fiyat artışları da esnaf ve sanatkarlarımızın tepkisine yol açacaktır. Bir de TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafımıza gönderdiği genelgede esnaf ve sanatkarın durumunu düşünerek fiyat ayarlamalarında yüzde 50 oranını geçmeyin uyarısında bulunmuştur. Ancak kendisinin yüzde 100 ile yüzde 150 oranında zam yapması manidar ve çelişkilidir.

23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı 23 Nisan coşkusu Ankara'da doyasıya yaşandı

Ülkemizin enflasyon öngörüleri göz önüne alındığında bu zamlar kesinlikle adaletli değildir. Çalışan ve emekliler için zam oranları yaklaşık yüzde 40 ile yüzde 50 arasında beklenirken, Merkez Bankası'nın 2024 yılı için enflasyon tahmini  yüzde 36 olurken, Birliklerimiz ve Federasyonlarımızın, Konfederasyonumuzdan alacakları esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı evraklara yapılan yüzde 150'lere varan fiyat artışları çok fazladır. Bu zamların tekrar gözden geçirilerek, fahiş fiyatların makul seviyelere indirilmesini talep ediyoruz."