Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizmli çocuklar ve ailelerini bir araya getiren bir etkinlik düzenledi. Ankara’da 30 Ağustos Zafer Parkı’nda gerçekleştirilen oryantiring etkinliğinde çocuklar, spor yaparak hem sosyalleşme hem de becerilerini geliştirme imkânı buldu.

Beypazarı’nda araçlar birbirine girdi: 3 yaralı
Beypazarı’nda araçlar birbirine girdi: 3 yaralı
İçeriği Görüntüle

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliğiyle düzenlediği programda, çocuklar park içerisinde belirlenen noktaları harita yardımıyla bulmaya çalıştı. Etkinlikte otizmli çocuklar aileleriyle birlikte aktif olarak yer aldı.

Ankara’da Otizm Farkındalık Günü Sporla Kutlandı (2)

Ankara’da otizm farkındalık günü oryantiring etkinliği

Ankara’da düzenlenen oryantiring etkinliğinde çocuklar, kendileri için hazırlanan özel haritalarla park içerisindeki kontrol noktalarını sırayla buldu. Bu süreçte çocukların hem fiziksel hareketlilikleri hem de zihinsel becerileri desteklendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğuna dikkat çekilerek, çocukların sosyal hayata katılımının artırılması hedeflendi. Program, doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirildi.

Ankara’da Otizm Farkındalık Günü Sporla Kutlandı (3)

ABB yetkilileri: Otizm farkındalığı yaygınlaştırılacak

Etkinlikte konuşan ABB Spor Eğitim Şefi İlknur Demirciçeşmesi, otizm farkındalığına dikkat çekerek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak; Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel çocuklarımız ile birlikte aileleriyle beraber doğayla iç içe keyifli bir atmosferde, keyifli bir deneyim sunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz, otizm bir eksiklik değil; farkındalıktır” dedi.

ABB Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Berksun ise etkinliklerin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirterek, “Amacımız bu farkındalığın tüm dünyaya ve tüm halkımıza yaygınlaştırılmadır. Çocuklarımız böyle sosyal etkinliklere katıldıkça kendilerini daha iyi hissediyorlar” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Otizm Farkındalık Günü Sporla Kutlandı (4)

Etkinliğe katılan aileler de çocuklarının sosyal ortamlarda yer almasının önemli olduğunu belirterek organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ankara’da düzenlenen etkinlik, otizmli bireylerin sosyal hayata katılımına katkı sağlamayı amaçladı.

Kaynak: Haber Merkezi