OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetimi adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi”nin pandemi süreci ve sonrasında reel sektöre, ülke ekonomisine ivme kazandıracağını söyledi. Merkez Bankası vasıtasıyla sağlanan reeskont kredisinin 20 milyar liralık bölümünün yatırımlara ayrıldığını anımsatan Başkan Çamur, “Her firma için 400 milyon liraya kadar destek sağlayan, yüzde 7,74 faizli, 10 yıl vadeli kredinin temel hedefi, ülkemizin ithalata bağımlılığını azaltıp, ihracatı arttırmak. Başta Ankaralı KOBİ’lerimiz, sanayicilerimiz, yatırımcılarımız olmak üzere Türk müteşebbisinin bu değerli fırsatı en doğru şekilde değerlendirmesini umuyoruz” dedi.

Topyekün Mücadele İçin İşte Fırsat

ORSİAD Başkanı Çamur; pandemi sürecinin ekonomi üzerinde yarattığı tahribatın azaltılması, reel sektörün toparlanma sürecinin hızlanması, çarkların yeniden hızlanması için bu tür özellikli desteklere büyük ihtiyaç duyulduğunu da bildirdi. Başkan Çamur, “Ekonomik güç için topyekün mücadele edilsin diyorsak, işte bir fırsat daha. Bu özellikli kredinin değerlendirilip doğru yatırımlara kanalize edilmesi salgın sürecinin olumsuz etkilerini azaltmakla kalmayacaktır. Yeni yatırım, üretim artışı, istihdam artışı, cari açığın, dış borcun azaltılması noktasında da ciddi katkı sağlayacaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; bizim katma değeri yüksek, her coğrafyaya ihraç edecebileceğimiz, uluslararası pazarda para edecek nitelikli üretime ihtiyacımız var. Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi bu anlamda iyi fırsat” diye konuştu.

Danışmanlık Yapmaya Hazırız

ORSİAD olarak Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’nden faydalanmak isteyen işletmelere danışmanlık noktasında yardım ve desteğe hazır olduklarını da söyleyen Levent Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimiz, ülkemiz, bölgesinde ve dünyada güçlü Türk ekonomisi için fedakarlık yapan, çaba gösteren, yatırım yapmak isteyen müteşebbisimizin yanındayız. Bilhassa ihracat yatırımlarını destekleyen kredilerin kullanılmasının bu amaca hizmet edeceğine inanıyoruz. İhracatçımızın kredi desteğinden faydalanması noktasında da özel çaba göstereceğimizin bilinmesini istiyor ve hayırlı olmasını diliyoruz…”

Editör: TE Bilisim