Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve beraberindeki heyeti kabul ederek, iki şehir arasında dostluk ve iş birliği protokolünü imzaladı. Protokol, belediyeler arası bilgi ve tecrübe paylaşımı ile kentsel hizmetlerin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Ankara ve Moskova İş Birliği İçin Protokol İmzaladı
Yavaş, “Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ilişkiler, Ankara ile Moskova arasında 1992’den bu yana sürdürülen dostluk bağlarıyla her geçen gün gelişiyor. Belediyelerimiz arasında iş birliği kentsel hizmetlerin kalitesini artırmak açısından çok önemli” dedi. Yavaş, Moskova’nın modernleşme ve kentsel dönüşüm sürecini yakından takip ettiğini ve örnek bir başkent olduğunu vurguladı.

Kültür, Turizm ve Sosyal Projelerde İş Birliği
İki şehir, kültür, turizm, tarım ve sosyal projeler alanında iş birliğini güçlendirecek. Yavaş, Türkiye ve Rusya ekonomilerinin birbirini tamamladığını belirterek, Ankara-Moskova İş Forumu ile ilişkilerin gelişeceğini ifade etti. Ayrıca, Yunus Emre ve Yuri Gagarin Anıtları Projesi’nin pandemi nedeniyle uzayan sürecinin kısa sürede tamamlanacağını ve halkla buluşacağını söyledi.

Sobyanin’den Ankara’ya Övgü
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise, “Ankara ile Moskova arasında imzalanan bu protokol, kültürel, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak. Ankara’nın modernleşme sürecini yakından takip ediyoruz, yapılan çalışmalar takdire değer” dedi.





