Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, dernek yöneticileri, Seymen ve Bacıerenlerden oluşan heyet ile birlikte 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde  Etimesgut İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Erdal Beşikçioğlu’na makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.

Ankara Kulübü Derneği Erdal Beşikçioğlu (1)

Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ziyarette, Ankara Kulübü Derneğinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın" direktifiyle 1925'de kurulduğunu ve o tarihten bugüne Başkent Ankara'nın tarihi kültürel her türlü mirasını koruyup, yaşatan köklü bir sivil toplum temsilcisi olduğunu kaydetti.

Ankara Kulübü Derneği Erdal Beşikçioğlu (2)

Ankara Kulübü Derneği'nin temel değerleri ve ilkeleri üzerine konuşan Özaslan, dernek  bünyesinde sürdürülen Seymenlik ve Bacıerenlik faaliyetleri ile ferfene ve saya gezisi gibi yaşatmaya çalıştıkları geleneksel kültür hakkında Beşikçioğlu'na bilgilendirmede bulundu.

Ankara Kulübü Derneği Erdal Beşikçioğlu (4)

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da  Genel Başkan Dr. Metin Özaslan başkanlığındaki Ankara Kulübü Derneği heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve iyi dilekler için teşekkür ettiği buluşmada; karşılıklı paylaşılan görüş ve öneriler üzerinde duruldu, süreç içerisinde üretilecek projeler kapsamında birlikte hareket etme ve her türlü işbirliğine hazır olunduğu noktasında ortak anlayışa varıldı.

Ankara Kulübü Derneği Erdal Beşikçioğlu (8)

ASKİ'den Uyarı! Su depolarına dikkat! ASKİ'den Uyarı! Su depolarına dikkat!

Konuşmaların ardından  Genel Başkan Dr. Metin Özaslan tarafından, Ankara Kulübü Derneği üyelik formunu da dolduran Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'na günün anısına Ankara'nın simgesi 'Seymen' heykeli takdimi yapılarak, Ankara Kulübü yayını çeşitli kitaplar  ile Ankara Kulübü'ne ait Geleneksel Ankara Ezgileri albümü hediye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi