Ankara'nın sokaklarında ihtiyaç sahibi vatandaşların umudu haline gelen Yasin Oyanık, kendi çabalarıyla başlattığı iyilik hareketiyle birçok insanın hayatına dokunuyor.

I M G 0584 Scaled

Ankara Abisi kimdir?

Ankara Abisi gerçek adı Yasin Oyanık'dır.

Ankara Abisi  kaç yaşındadır?

Ankara Abisi  41 yaşındadır

Ankara Abisi nerelidir?

Ankara Abisi Ankaralıdır.

Ankara Abisi meslegi nedir?

Ankara Abisi güvenlik görevlisidir, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) çalıştığı dönemde evsizlerin yaşadığı zorluklara tanık olarak harekete geçti.

I M G 3007 Scaled

Sander Berge kimdir? Fenerbahçe'ye gelecek mi? Sander Berge kimdir? Fenerbahçe'ye gelecek mi?

Yıllarca AŞTİ'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasin Oyanık, evsiz vatandaşların karşılaştığı sıkıntılar karşısında duyduğu derin bir empati ile harekete geçti. Güvenlik görevlisi kimliğini bir kenara bırakarak, kendi imkanlarıyla kurduğu "Ankara Abisi İyilik Derneği" ile birçok hayata dokundu.

Kapı kapı dolaşarak, yardıma ihtiyaç duyan herkese koşan Yasin Oyanık, doğmamış bebekten üniversite öğrencisine kadar geniş bir yelpazedeki vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Ankara Abisi İyilik Derneği'nin başkanı olan Oyanık, derneğin resmi hesapları ve elden yapılan bağışlar aracılığıyla maddi ve manevi destek sağlayarak binlerce kişinin yaşamına olumlu etkiler bırakıyor.

Yasin Oyanık'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı yardım videoları, yüz binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Oyanık'ın Instagram hesabı 870 bin takipçiye ulaşarak, iyilik hareketinin giderek büyüdüğünü gösteriyor.

Güvenlik görevlisi olarak geçmişte AŞTİ'den ayrılan Yasin Oyanık, kendi çabaları ve gönüllü desteğiyle Türkiye genelinde iyilik hareketini yaymayı başarmıştır. Ankara Abisi İyilik Derneği, doğmamış bebeklere beşik yardımından üniversite öğrencilerinin burslarını karşılamaya kadar geniş bir yelpazede yardımları koordine ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Ankara Abisi Yasin Oyanık, sadece kendi yaşadığı şehirde değil, tüm Türkiye'de iyilik ve dayanışma duygularını canlandırarak örnek bir lider haline gelmiştir. Yasin Oyanık'ın özverili çalışmaları, Ankara Abisi İyilik Derneği'nin etkisiyle ülkemizdeki birçok insanın yaşamında olumlu değişikliklere sebep olmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi