Ankara İli Belediye Başkanlığı Seçim Sonuçlarına göre, CHP adayı Mansur Yavaş, 1.994.943 oy alarak %60.35'lik bir oranla Ankara Belediye Başkanlığı'na seçildi. AK Parti adayı Turgut Altınok ise 1.047.526 oy alarak %31.69 oranında kaldı.

31 Mart Yerel Seçim

Ankara'da partilerin kazandığı ilçe belediye sayılarına bakıldığında CHP'nin 16 ilçe belediyesini, AK Parti'nin 8 ilçe belediyesini kazandığı görülüyor. Bir ilçe belediyesi ise bağımsız aday tarafından kazanılmış.

Ankara'nın tüm ilçelerinin belediye başkanlığı seçim sonuçları incelendiğinde, ilçe ilçe oy oranları ve kazanan adaylar belirlenmiş durumda. Özellikle CHP'nin Ankara genelindeki başarısı dikkat çekiyor.

Ankara 31 Mart

Ankara İl Genel Meclisi Seçim Sonuçlarına göre ise, CHP %49.35'lik oy oranıyla birinci sırada yer alırken, AK Parti %28.11'lik oy oranıyla ikinci oldu.

Binlerce çocuk 4. Çocuk Şenliği'nde buluştu Binlerce çocuk 4. Çocuk Şenliği'nde buluştu

Martt

Bu sonuçlar, Ankara'da önemli bir siyasi değişimin yaşandığını ve seçmenin tercihlerinde belirgin bir eğilim olduğunu gösteriyor. Mansur Yavaş'ın tekrar seçilmesi, Ankara'da siyasi dengelerin değiştiğinin işareti olarak yorumlanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi