Andromeda Galaksisi (M31) nedir, nerededir? İşte detaylar...

ANDROMEDA GALAKSİSİ NEDİR?

Andromeda Galaksisi, M31, Messier31 ya da NGC 224 ismi ile de bilinmektedir. Andromeda kelimesi mitolojik bir terimdir. Bu kelimenin anlamı ise zincire vurulmuş olan kız demektir. Andromeda takımyıldızı içerisinde yer alan sarmal bir galaksi olma özelliğine sahiptir.

A N D R O M E D A

Dünya savunma sanayisi IDEF’te buluşacak Dünya savunma sanayisi IDEF’te buluşacak

NEREDEDİR?

Spitzer Uzay Teleskobu verilerine göre bu galakside yaklaşık bir trilyon kadar yıldız bulunmaktadır. Samanyolu Galaksisi ile arasında 2.54 milyon ışık yılı uzaklık bulunmaktadır.

Andromeda'nın Özellikleri Nelerdir?

Samanyolu Galaksisi, Andromeda Galaksisinin yaklaşık olarak %80'lik kütlesine sahiptir. Bunun yanında bu galaksi dikkatli bakıldığı zaman çıplak göz ile görülebilmektedir. Samanyolu Galaksisine en yakın galaksi olma özelliğine de sahiptir.

Andromeda Galaksisi ve Samanyolu Galaksisinin 4.5 milyar yıl içinde büyük bir eliptik ve merceksi galaksi oluşturması tahmin edilmektedir. Andromeda Galaksisinin içinde Güneş kadar parlak 1010 yıldızın olduğu düşünülmektedir.

Özellikle son yıllarda Andromeda Galaksisi içerisinde bulunan kara delikler, farklı gök cisimleri ve yıldızlar ile alakalı çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Andromeda Galaksisi, Samanyolu gibi sarmal özellikte bir galaksidir.