Masterchef Allstar'da geride kalan beş yarışmacı beyaz ceketin sahibi olmak için önlüklerini giydi. Şefler dün akşam yarışmacılarından ançuez yapmalarını istedi. Peki, ançuez nedir? Ançuez hangi balıktan yapılır, tarifi nedir? İşte  tüm merak edilenler...

ANÇUEZ NEDİR?

Kelime anlamı ''hamsi ezmesi'' olan ançuez, balıkla yapılan meze çeşididir. Ezme veya fileto şeklinde, soğuk halde tüketilir. 

Ankara'da dağ lalelerinden görsel şölen! Ankara'da dağ lalelerinden görsel şölen!

043319877 Ancuez2

Bu balıklar, Akdeniz ve çevresinde sıkça bulunurlar. Ançuezler, genellikle tuzlu su balıkları arasında yer alır ve özellikle sardalya benzeri bir görüntüye sahiptirler.

ANÇUEZ HANGİ BALIKTAN YAPILIR?

Dried Anchovies

Genellikle hamsiden yapılan ançuez, tercihe göre sardalyadan da elde edilebiliyor.

ANÇUEZ NASIL YENİR?

043301503 Ancuez4

Ançuezlerin lezzetli ve yoğun tadı, birçok mutfak kültüründe kullanılmalarını sağlar. Birçok yemekte sos olarak veya yemeğin ana bileşeni olarak kullanılabilmektedirler. Ançuez, genellikle taze olarak değil, tuzlanmış veya konserve halinde bulunur. Bu balıkların lezzeti, tuzlama işlemiyle daha da belirginleşir.

ANÇUEZ FAYDALI MI?

3649047 7E5889Ec16Bc77Fd80Bba8Ceb122E4D4 640X640

Ançuez, yüksek oranda protein ve omega-3 yağ asitleri içerir. Bu nedenle, kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Ançüez, aynı zamanda kalsiyum, fosfor, demir ve çinko gibi mineraller açısından da zengindir.

Kaynak: Haber Merkezi