CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2022 tarihinde TBMM’de gerçekleşen CHP Grup Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bütün çabamız bu ülkede huzur olsun. Her evin, her kentin, her köyün, her mahallenin huzura ihtiyacı var. Bütün mücadele bunun için.”

“Türkiye bir yol ayrımına geldi ve bu yol ayrımdan Türkiye’yi alıp çağdaş uygarlığa taşımak ve çağdaş uygarlığı aşma hedefine yöneldik. Bu hedefi mutlaka, ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceğiz. Bunu adalet içinde, adaletsizliğe sapmadan yapacağız.”

“İktidar olduğumuzda adaleti getireceğiz bu ülkeye. Toplumun vicdanını rahatlatacağız.”

“Türk hava kurumunun havacılık konusunda bu ülkenin kurduğu ilk kurumdur. Tarihine saygı duyan herkesin bu kurumu koruması gerekir. Türk Hava Kurumu’nun İstanbul Laleli’de güzel bir oteli var ve bu oteli ele geçirmek istiyorlar. Buradan açık ve net söylüyorum, o oteli kim alırsa burnundan fitil fitil getireceğim.”

“Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu ülkeye adaleti getireceğiz, toplumun vicdanını rahatlatacağız. Biraz sabır. Sandık gelecek, adaleti kim istiyorsa bize katılacak ve biz bu ülkeye adaleti getireceğiz.”

“AKP bir vizyon belgesi açıkladı ve gelin hep beraber bu vizyon belgesinin içini dolduralım diye bir çağrı da yapıldı. Bir insanın, bir siyasetçinin ortaya bir vizyon belgesi koyabilmesi için önce dünya tarihini bilmesi lazım, dünya tarihinin ötesinde Ortadoğu tarihini bilmesi, kendi ülkesinin tarihini, milli kurtuluş savaşının tarihini bilmesi lazım. Yok olan bir Osmanlı’dan genç bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım. Bilimdeki ve teknolojideki gelişmeleri bilmesi lazım. Dünya nerede biz neredeyiz bunu oturup düşünmesi lazım. Bir gelecek perspektifi ortaya koyacaksanız bunları bilmeniz gerekir.”

“Erdoğan’a bir çağrı yapayım yine, eğer vizyonun, vizyonerliğin ne olduğunu bana anlatmak istiyorsa ben hazırım. Oturup 85 milyonun önünde tartışalım.”

“Erdoğan’a bir tavsiyem olsun, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasal belgelerinden biri olan İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamesini okusun. Bir yüzyılı nasıl bitirdik, ikinci yüzyıla nasıl hazırlanacağız. Burada sorunları saydık. Ülkede demokrasi yok, adaletsizlik var. Demokrasinin olmadığı bir ülkenin büyüme şansı yoktur. Ekonomik bağımsızlığı tehlikede şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinin.”

“Eğitim bir ülkeye sınıf atlatan en büyük faktördür. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.”

“Yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız dedik. Vizyon dediğin budur işte.”

“Demokrasi vazgeçilmez kuralımızdır. İfade özgürlüğünü getireceğiz. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm suç örgütleriyle mücadele edeceğiz.”

“Gerçek milliyetçi, gerçek yurtsever biziz.” 

“Geçmişte AKP’ye oy verenlere, belediye başkanlarına, MHP’li Belediye Başkanlarına, milletvekillerine, herkese soralım, saray hükümeti kime hizmet ediyor, kimin için çalışıyor?”

“Bu ülkede toprak bitti mi, her şey neden dışarıdan geliyor?”

“Türkiye eskiden uyuşturucunun transit bölgesiydi, şimdi pazarı haline geldi. Uyuşturucu baronlarının kökünü temizleyeceğiz.”

“Çare temiz parayı yepyeni yatırımlarla acilen ülkemize getirmektir. Biz krizi temiz paralarla çözeceğiz.”

“Bu akşam Londra’ya gidiyorum. Türkiye’ye hızla nefes aldırabilecek için, temiz ve teknolojik yatırımları ve fonları çekmek için gidiyorum. İçinde bulunduğumuz krizin tek çözüm yolu budur. 

“Cumhuriyet Halk Partisi bir mücadele partisidir.”

“Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.”