Yurt dışı tatilinde yeni yerler keşfetmek isteyenler için harika bir alternatif olan Amerika, ziyaretçilerine birbirinden güzel destinasyonları cömertçe sunuyor. Doğusundan batısına, kuzeyinden güne birçok müze, park, kanyon ve tarihi yapı bulunan ülkeye gelen turistler ister istemez en güzel yerleri gezebilmeyi hayal ediyor. Peki bu hayali gerçekleştirebilmek için nasıl bir yöntem izlenmeli? Öncelikle Amerika’da yapılacak olan geziler için bir liste oluşturmak gerekiyor. Tam da bu noktada faydalanabileceğiniz rehber niteliğinde ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. İşte karşınızda Amerika’da görülmesi gereken yerler ve keşfedilmeyi bekleyen en güzel destinasyonlar!

1.   Beyaz Saray

Amerika’nın simgelerinden biri olan Beyaz Saray, 1792 senesinde başlayan inşa sürecinden 8 yıl sonra tamamlanarak hizmete girmiş bir resmî konut. 1800’den bugüne dek Amerika Birleşik Devletleri’nin yönetildiği bir merkez olarak faaliyet gösteren saray, muhteşem mimarisi ve bembeyaz rengiyle ön plana çıkmakta. Amerika’nın ve aynı zamanda dünyanın siyasi sembollerinden en önemlisi olan Beyaz Saray, hemen önünde yer alan bahçesi ve görkemli yapısıyla gezilecek yerlerin başında geliyor. Amerika gezileriniz sırasında mutlaka Beyaz Saray’ı görmeden tatilden dönmeyin.

2.   Yellowstone Ulusal Parkı

Yellowstone Ulusal Parkı, Amerika’nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için oldukça önemli bir destinasyon. 1872 yılında ulusal park olarak ilan edilen bölge, aynı zamanda dünyanın ilk millî parkı olma unvanına sahip. Montana eyaleti sınırları içerisinde yer alan Yellowstone şehrinde bulunan ulusal park, tamı tamına 900 hektarlık alanı kapsıyor. İçerisinde binlerce farklı bitki çeşidinin görülebileceği parkta aynı zamanda kuşlar, sürüngenler, çakallar, geyikler ve balıklar gibi birçok yaban hayvanını görebilmek mümkün. Yıl boyunca 4 milyon ziyaretçinin tercih ettiği park, Amerika’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

3.   Özgürlük Heykeli

Amerika’nın en kalabalık kentlerinden olan New York’ta bulunan Özgürlük Heykeli, dünya çapında bilinen bir anıt. Liberty Adası sınırları içerisinde görebileceğiniz heykel, Amerika’nın “Özgürlükler Şehri” olmasını kanıtlar nitelikte. Dünyanın en önemli mimarları tarafından tasarlanmış olan heykelin başında 7 köşeli bir taç bulunmakta. Bu taç ise dünyadaki 7 kıtayı temsil ediyor. Sağ elindeki meşalesi, sol elindeki kitabı ve kendine has rengiyle Özgürlük Heykeli’ni Amerika’yı keşfederken kesinlikle görmelisiniz. 1984 senesinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne dahil edilen heykel, özellikle profesyonel fotoğrafçıların da ilgi odağında yer alıyor.

4.   Disneyland

Kaliforniya eyaletinde bulunan Disneyland¸ Amerika gezilerini çocuklu aileleriyle yapanlar için kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde. 1955’te Walt Disney’in kurduğu park, çocuklar başta olmak üzere her yaştan ziyaretçiye keyifli olanaklar sunuyor. Bünyesindeki animasyon çalışmaları, oyun parkurları, keyifli gösterileri ve macera dolu aktiviteleriyle Disneyland’ı mutlaka görmelisiniz. Walt Disney karakterleriyle tanışabilme fırsatına sahip olabileceğiniz Disneyland’ı ABD’de gezilecek yerler listenize muhakkak eklemelisiniz.

5.   Times Meydanı

Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nin değil dünyanın en ünlü buluşma merkezlerinden biri konumunda olan Times Meydanı, Broadway ile 7. Caddenin kesişiminde yer almakta. Gece gündüz kalabalık olan meydan, aynı zamanda trafiğe açık olmasından ötürü şehrin önemli ulaşım noktası olma özelliğine de sahip. Binlerce kişinin gün boyunca doldurduğu meydan, özellikle yılbaşlarında düzenlenen eğlenceleriyle ünlü. Havai fişek gösterileri başta olmak üzere çevresindeki gökdelenlerin rengarenk aydınlatıldığı Times Meydanı’nda çok sayıda kafe, otel ve eğlence merkezi yer alıyor.

6.   Golden Gate Köprüsü

Amerika’nın San Francisco şehrinde bulunan Golden Gate Köprüsü¸ aynı zamanda kentin de simgesi olarak biliniyor. Televizyon ve sinema filmlerinden herkesin tanıdığı köprü, sunduğu manzaralarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. 1933’te inşaatına başlanan köprü toplamda 2,737 metre uzunluğa sahip. 227 metrelik yüksekliğiyle şehri geniş açıdan görebilmeyi sağlayan Golden Gate Köprüsü, tarihi ve turistik özellikleriyle beraber Amerika’nın görülmesi gereken yerleri arasında kendisine yer buluyor.

7.   Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

Doğa bilimiyle ilgilenenler için muhteşem bir seçenek olan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi¸ New York kentinin en cazibeli yerinde konumlanıyor. Central Park’a yürüyüş mesafesinde bulunan müze, dikkat çeken mimarisinin yanı sıra zengin koleksiyonuyla ziyaretçilerine birbirinden önemli eserleri inceleme fırsatı sunuyor. 1910 yılında kurulan müzenin içerisinde toplamda 125 milyondan fazla öge bulunuyor. Girişlerin ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildiği müzede ziyaretçiler bitki, hayvan ve fosillerini yakından inceleyebiliyor.

8.   Grand Canyon

Arizona eyaletinde bulunan Grand Canyon, sadece Amerika’nın değil dünyanın en önemli doğal güzelliklerinden biri konumunda. Millî park olarak ilan edilen bölge, sunduğu eşsiz manzaraların yanı sıra birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Kolorado Nehri yakınlarında bulunmasının yanı sıra 466 kilometre uzunluğa sahip olan kanyonun her köşesi görülmeye değer unsurlar içeriyor. Geçmişinin 2 milyar yıllık olduğu düşünülen Grand Canyon, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Yıl boyunca milyonlarca kişinin ziyaret ettiği kanyonda tırmanma ve yürüyüş gibi turlar düzenleniyor.

Haber Merkezi