Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiye'nin ilk "Sıfır Atık Okulu”, büyük ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin katılımlarıyla 7 Aralık 2022’de hizmete açılan ve bugün 1 yaşına giren Sıfır Atık Okulu’nda, 20 bin 528 çocuk eğitim aldı.  Çevre dostu uygulamalarıyla büyük beğeni toplayan Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan “Sıfır Atık Okulu”, çocukları bilinçlendiriyor. Emine Erdoğan himayelerinde sürdürülen ‘Sıfır Atık Projesi' kapsamında hizmet veren okulda, bu zamana kadar 20 bin 528 çocuğa sıfır atık, geri dönüşüm, çevre ve temizlik konularında eğitim verildi. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumanın önemini burada verilen eğitimler ve uygulamalarla daha iyi kavrıyor” dedi. 

Sıfır Atık Okulu 2

“ÇOCUKLARIMIZ ÇEVREYE DUYARLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR” 

Başkan Balcı “Altındağ Belediyesi olarak çevre temizliği ve çevre koruma konularına çok önem veriyoruz. Altındağ ilçesinde; temizlik, çevre koruma, atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, israfın önlenmesi gibi konularda duyarlı ve titiz çalışmalar yürütüyoruz. Çocuklarımızın çevreye duyarlı bir şekilde büyümesi için Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Okulu’nu hem Altındağımıza hem de Ankaramıza kazandırdık. Bu okulda, daha iyi bir çevre ve gelecek için Altındağlı çocuklarımıza ve başka yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Gençlik Merkezlerimizden ve Altındağ’daki okullardan gelen çocuklarımıza olduğu kadar, hafta sonlarını Millet Bahçesi’nde geçirmek için çevre ilçelerden gelen tüm çocuklarımıza kapımız açık… Eğitmenlerimiz çocuklarımıza hem bilgi veriyor, hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklarımız buradan bilinçlenerek ayrılıyor” ifadelerini kullandı. 

Sıfır Atık Okulu 3

Ankara Valiliği'nden yağış uyarısı Ankara Valiliği'nden yağış uyarısı

TASARRUFU ÖĞRENİYORLAR

“Sıfır Atık Okulu ile yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” diyen Başkan Balcı, gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Sıfır Atık Okulu 6

Kaynak: Harutyun ÇERME