Altındağ, artık bilimin de merkezi… Bu yıl gerçekleştirilen Teknofest’te büyük beğeni toplayan, önceki yıllarda gerçekleştirilen projeler ile Teknofest yarışmalarında finale kalan Altındağ Belediyesi, bir kez daha Teknofest’in yıldızı olmaya hazırlanıyor.

Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı Yenimahalle çocuk sesleriyle yankılandı

Altındag Teknofest 2 Teknofest yarışmalarında yarışmak isteyenleri, bu projede katılımcı olmaya davet ettiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Hep söylediğimiz gibi dünyayı gençlerimiz yönetecek. O halde dünyayı yönetmek isteyen tüm teknoloji meraklılarını bu yarışlarda yerini almaya davet ediyorum” dedi. 

Altındag Teknofest 6

“TEKNOLOJİ SEVERLERİ BEKLİYORUZ”

5’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilere kapılarını açacak olan Teknofest yarışmalarında, İnsansız Hava Aracı Yarışmaları, Roket Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ve Robotik kategorilerilerinde takımlar oluşturulacak. Takımlar; Yazılım, Mekanik Tasarım, Mekanik - Elektronik Monta, Rapor Yazımı, Araştırma ve Üretim gibi alanlarda katkı sağlayacak gençleri bir araya getirecek. Teknofest takımlarında yer almak isteyen gençler “http://ankarabilimmerkezi.com/teknofest-basvuru/”  adresi üzerinden başvuru yapabilir.

Altındag Teknofest 5

“TÜM GENÇLERİ BEKLİYORUZ”

Teknofest yarışmalarına, teknolojiye ilgi duyan tüm gençlerin katılması gerektiğini vurgulayan Başkan Balcı, “Cumhuriyet Bayramı coşkusunu teknoloji ve havacılıkla birleştiren Teknofest’te Altındağ Belediyesi olarak yer almaktan hem gurur hem de büyük mutluluk duyduk. Genç yetenekler için eşsiz bir platform olan Teknofest, birbirinden farklı teknoloji ve girişim çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Robotik yarışmalar, yapay zeka mücadeleleri ve geleceğin teknolojilerini keşfetmek isteyenlere ilham kaynağı olan bu festivale tüm gençlerimizi bekliyoruz. Yeni açacağımız Ankara Bilim Merkezi’nde oluşturduğumuz Teknofest Atölyesi’nde gençlerimiz yarışmalara hazırlanabilecek.” dedi.Altındag Teknofest 3

Kaynak: Harutyun ÇERME