Hamit Başkaya: ''Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz'' Hamit Başkaya: ''Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz''

Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde hayata geçirilen dijital bisiklet kiralama sistemi ‘Altınbis’, bisiklet sürüşünü daha keyifli hale getirdi. Kullanıcılar tarafından çok beğenilen Altınbis uygulamasının aktif kullanıcı sayısı 36 bine ulaştı. 

Altnbıs Cok Svldı 2 BİSİKLET KEYFİ DİJİTAL PLATFORMDA Altınbis uygulamasının büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Altındağ’ı her bakımdan öne çıkarmak için teknolojiyi yakından takip ediyor ve tüm yenilikçi gelişmeleri Altındağ’da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Millet Bahçesi’nde bisiklet kiralayıp gezme uygulaması, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Hem işlemleri kolaylaştırmak hem de yoğunluğu biraz olsun hafifletmek için kiralama işlemini dijital platforma taşıdık. Çok doğru bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. Altınbis uygulaması büyük ilgi gördü. Vatandaşların hem hayatı kolaylaştı, hem de zaman kazandırdı. 7’den 70’e herkes keyifle bisiklete binebiliyor.” dedi.

Altnbıs Cok Svldı 7 CEPTEN TAKİP EDİLEBİLİYOR Altınbis isimli uygulama sayesinde, parkta bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, kaç adet bisiklet olduğunu, kaç tanesinin hareket halinde olduğunu ve kaç tanesinin kiralanmaya müsait olduğunu cep telefonlarından rahatlıkla görebiliyor. Kullanıcılar, kiralama aşamasından sonra ise kullanım süresini ve bakiyesini yine cep telefonundan takip edebiliyor. Uygulama ayrıca, bisikleti kiralayan kişinin, olası bir arıza durumunu yine cep telefonundan çevrimiçi olarak bildirebilmesine imkân tanıyor. Uygulamayı telefonuna indiren her kullanıcının rahatlıkla kullanabildiği Altınbis, turistler için de büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü uygulama, İngilizce olarak da hizmet veriyor. Altınbis uygulaması, Google Play ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Altnbıs Cok Svldı 6

Kaynak: Haber Merkezi