Ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılan  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yeniden Altılı Masa'ya döndü. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı önerisini gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde sloganlarla karşılandı.

İmamoğlu ve Yavaş, Millet İttifakı'na dönmeye davet etmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Akşener'e gitti. Millet İttifakı'nın saat 14.00'te planlanan buluşması, İyi Parti'deki görüşmeden beklenen haber nedeniyle 16.00'da başladı.

Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "dayatıldığını" savunarak, ağır ithamlarla Altılı Masa'dan ayrılması ve CHP'li iki belediye başkanını adaylığa çağırması siyasetin gündemine otururken; İyi Parti'nin Millet İttifakı'na dönüşü konusunda yeni bir öneri sunuldu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisini ilettiğini söyledi. Akşener ile Kılıçdaroğlu, bu formülün görüşülmesi için bir otelde bir araya geldi. Görüşmeye, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

CHP'Lİ YETKİLİ: PARTİ, AKŞENER'İN ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

Reuters’a konuşan CHP’li üst düzey bir yetkili CHP’nin, Akşener’in önerisini kabul ettiğini belirterek, “Diğer liderler de değerlendirme yapacak” dedi. Partiden ise resmi bir açıklama yapılmadı. CHP’li isim, Millet İttifakı’ndaki diğer liderlerin de Akşener’in teklifini değerlendireceğini söyledi.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU AÇIKLADI: AKŞENER, ALTILI MASA'YA DÖNDÜ

İyi Parti Sözcüsü Zorlu, iki liderin görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada , "Genel Başkanımız Altılı Masa toplantısına katılacak” dedi.
Zorlu, iki liderin görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Sayın Genel Başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda başından bu yana verdiği mücadelenin bir gereği bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki değerli büyükşehir belediye başkanımızın  icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması konusunda. Az önce sayın Genel Başkanımızla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler.  Şu an itibariyle Genel Başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."  

ALTI LİDER YENİDEN BİR ARADA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Saadet Partisi'ne geldi. Kılıçdaroğlu kapıda slogan ve alkışlarla karşılandı. 
Toplantıda Akşener'in İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yönelik cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları önerisi konuşulacak. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi bekleniyor Toplantının ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi bekleniyor. Saadet Partisi önünde platform kurulurken

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI AÇIKLANACAK

Millet İttifakı’nda bugün Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri bir kez daha bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayında karar verecek. Meral Akşener ise bir son dakika kararıyla toplantıya katılım sağladı.
Saat 16.00'da başlayan toplantı Temel Karamollaoğlu'nun yani Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Saadet Partisi Genel Merkezi önünde açıklanacak olan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını, ittifakın 'en yaşlı lideri' olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu tarafından ilan edilmesi bekleniyor. Tüm bunların yanında diğer liderlerin büyük oranda cumhurbaşkanı yardımcıları olmalarının da aynı açıklama ile duyurulacağı ifade ediliyor. Parti liderlerinin, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini açıklaması bekleniyor.
Eyüp SARİ