ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan gerçekleştirilen fırlatma işlemiyle Ax-3 misyonunun üyesi olan Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun detayları merak ediliyor. Peki, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda ne yapacak? Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak? Alper Gezeravcı uzayda hangi görevleri yapacak? Alper Gezeravcı'nın yolculuğunun maliyeti ne? İşte tüm merak edilenler...

Alper Gezeravcı (1)-1

ALPER GEZERAVCI UZAYDA NE YAPACAK?

Alper Gezeravcı uzayda 13 deney gerçekleştirecek. Bu deneyler mikro yer çekimi ve uzay ortamında insan genetiği, insan sağlığı, biyoloji gibi alanlarda yapılacak. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde TUA ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu deneyler Uluslararası Uzay Üssü'nde (ISS) gerçekleştirilecek.

Alper Gezeravcı'

ALPER GEZERAVCI KAÇ GÜN UZAYDA KALACAK?

Mürettebatı taşıyacak aracın 1,5 gün sürecek yolculuk sonunda, 19 Ocak saat 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor. Ocak ayının sonunda Dragon kapsülünün AX misyon mürettebatını Orlandı açıklarına okyanusa inmesi planlanıyor. AX-3 misyonu kapsamındaki ekip UUİ'de yaklaşık olarak 14 gün kalıp, bilimsel deneylerini gerçekleştirecekler.

Zamantı Irmağı'nda rafting yarışı Zamantı Irmağı'nda rafting yarışı

Alper Gezeravcı (1)

ALPER GEZERAVCI'NIN YOLCULUĞUNUN MALİYETİ NE?

Axiom Space, 55 milyon dolar karşılığında, insanlara, şirketlere ve uzay ajanslarına insanlı uzay uçuşu hizmetleri sağlıyor. Yani aslında parayı veren herkesi bilet karşılığında uzaya götürüyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi