Alparslan Büyük Selçuklu geçtiğimiz hafta yeni sezonuyla izleyicilerle buluşmuştu. Yeni sezonun 2. bölümünün ardından dizi final kararı aldı. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin takipçileri, dizinin neden final yaptığını araştırıyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu neden final yaptı? İşte detaylar...

alparslan3-4

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NEDEN FİNAL YAPTI?

Alparslan Büyük Selçuklu'nun final yapmasının en büyük sebeplerinden biri TRT 1'de yeni bir tarihi dizi olan "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi"nin başlamasıdır.

kudüs fatihi

Bu yeni dizinin başlamasıyla birlikte, Alparslan Büyük Selçuklu'nun final kararı alındı. Yeni bir tarihi diziye yer açmak için bu dönem dizisinin sona ermesi planlandı.

alparslan2-3

Yaşar Kemal Parkı yenileniyor Yaşar Kemal Parkı yenileniyor

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU FİNAL BÖLÜMÜ KONUSU

Mısır'a doğru yol alan Sultan Alparslan, Kayzer Diyojen'in görülmemiş bir orduyla Ahlat'a doğru harekete geçtiğini haber alır. Haberi getiren ise Diyojen ve Iraz'ın diri diri mezara gömdüğü Serdar Alp'tir. Sultan Alparslan seçimini yapar ve yönünü Mısır'dan Anadolu'ya çevirir. Roma ordusunun farklı yönlere dağılan kollarıyla yaşanan bir çarpışmada General Brachamios Selçuklulara esir düşer. Ve Alparslan Diyojen'e gitmesini istediği yanlış istihbarat zincirini başlatır. Diyojen gelen haberlerin doğruluğundan emin vaziyette yol alırken onu bekleyen kıyametin farkına varamayacaktır. Alparslan'ın kurduğu tertip eksiksizce işler ve nihayet iki ordu Malazgirt'te karşı karşıya gelir. Sultan Alparslan ve ardında her biri bir aslan kesilen binlerce er, Malazgirt'i Roma'ya mezar eder. Sultan Alparslan'ın bu zaferi Türkler için bir dönüm noktası olur: Artık Anadolu yerinden göğüne kadar Türk'ün yurdudur.

alparslan4-1

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU FİNAL BÖLÜMÜ

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar