Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine listesini açıkladı. Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar oldu. Alparslan Bayraktar'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmasının ardından Bakan'ın eşi Saide Simin Mercan merak konusu oldu. Arama motorlarında, "Alparslan Bayraktar'ın eşi Saide Simin Mercan kimdir? Saide Simin Mercan kaç yaşında, nereli? Saide Simin Mercan Türk mü" soruları aratılmaya başladı. Peki, Alparslan Bayraktar'ın eşi Saide Simin Mercan kimdir? Saide Simin Mercan kaç yaşında, nereli? Saide Simin Mercan Türk mü? İşte tüm merak edilenler...

SAİDE SİMİN MERCAN KİMDİR?

ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın kızıdır. 2018 yılında Alparslan Bayraktar ile evlendi. Çiftin nikah şahitliğini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve o dönemki TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptı. Çiftin nikahı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından kıyıldı.

ALPARSLAN BAYRAKTAR  KİMDİR?

Alparslan Bayraktar 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Türk siyasetçi Alparslan Bayraktar lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi makina mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ekonomi alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacyden uluslararası ilişkiler alanında tamamladı. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer sistem bilimleri bölümünün enerji ekonomisi ve politikası alanında yaptı.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.