Ayşe Berris Ekinci kimdir? Ayşe Berris Ekinci kimdir?

Alparslan Bayraktar, internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yurttaşlar, "Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında? Alparslan Bayraktar ne mezunu? Alparslan Bayraktar evli mi" sorularına yanıt arıyor. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir? Alparslan Bayraktar nereli, kaç yaşında? Alparslan Bayraktar ne mezunu? Alparslan Bayraktar evli mi? İşte tüm merak edilenler...

Alparslan Bayraktar 7

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar, makine mühendisi ve siyasetçidir. Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanıdır. 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyesi olarak görev yapan Dr. Alparslan Bayraktar; 23 Temmuz 2018-3 Haziran 2023 tarihleri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.  Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Dr. Alparslan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştır. Sn. Bayraktar halen Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanlığını yürütmektedir.  

Alparslan Bayraktar 6

ALPARSLAN BAYRAKTAR NERELİ?

Bayraktar, aslen Trabzon Çaykaralı olup Hatay Kırıkhan'da doğmuştur. 

Alparslan Bayraktar 3

ALPARSLAN BAYRAKTAR KAÇ YAŞINDA?

Alparslan Bayraktar, 1975 yılında doğmuştur. Bayraktar, 49 yaşındadır. 

Alparslan Bayraktar 4

ALPARSLAN BAYRAKTAR  NE MEZUNU?

Dr. Alparslan Bayraktar lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ekonomi hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy’den uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecelerine sahiptir. Doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında yapmıştır.

Alparslan Bayraktar 5

ALPARSLAN BAYRAKTAR  EVLİ Mİ?

Alparslan Bayraktar, evlidir. 

Alparslan Bayraktar-2

Kaynak: Haber Merkezi