2024 Motobike Fuarı’nın açılışı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarı gezen Yerlikaya, burada yetkililerden motosikletler hakkında bilgiler de aldı. Fuara vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Hakan Fidan: İki devletli bir çözümü desteklemeye devam ediyoruz Hakan Fidan: İki devletli bir çözümü desteklemeye devam ediyoruz

“Taraftarların birbirlerini kıymetli görmelerini, alkışlamalarını görmek istiyoruz”

Fenerbahçe Trabzonspor maçıyla ilgili konuşan Yerlikaya, “Olay sonrası paylaşım yaptım. Ertesi gün adli ve idari süreçle ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptım. Bununla ilgili bakanlıklar açıklamalarını yaptı. Hep beraber sürecin nereye geleceğini göreceğiz. Ben aynı zamanda bir futbol aşığıyım. İzlemeyi, oynamayı severim. Desteklemeyi severim. Bu artık sahalarda görmek istemediğimiz genel olarak söylüyorum biz istiyoruz ki tüm spor türleri artık dilde veya yazıda kalmasın. Galibiyet mağlubiyet beraberlik olsa oyunun güzel olması taraftarların birbirlerini kıymetli görmeleri birbirlerini alkışlamaları bunları görmek istiyoruz. Biz spor müsabakasından sonra niye görmek istemediğimiz bir olumsuzluktan dolayı medya, milletimiz, sporseverler niye bu konuyu konuşalım ki? Biz güzel konuşmak istiyoruz” dedi.

“Trafiğe kasksız, ekipmansız çıkmasın”

Motosiklet tutkunlarına tavsiye de veren Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün Jandarma Komutanlığı’nın trafik denetimiyle ilgili eğitimiyle alakalı bir süreç var. Bu süreçlerin hemen hemen tamamından faydalandım ben. Trafiğe tamamen kapalı bir alanda başlangıç eğitimimi oradan aldım. 7 yıldır motor kullanıyor olmama rağmen eğitim hiçbir zaman bitmiyor. Kış sezonu nedeniyle kullanmadığımız zaman bile tekrardan başlandığında biz eğitim diyoruz. İçişleri Bakanlığı olarak trafik ve asayiş ekiplerimizle denetimlerimizi yapıyoruz. Çok daha ileri boyuta taşıyacağız. Motor kullanıcılara tavsiyem eğitimdir. Kendinizi geliştirin kaska dikkat edin. Kasksız bir arkadaşımızı trafik ekipleri durdurduğu zaman ‘bana ceza yazıldı’ diye sitem edilmesin. O cezayı yazmaktan biz de keyif almıyoruz. Yapmak istediğimiz caydırıcılık. Bir daha trafiğe motoruyla kasksız çıkmasın. Ekipmansız çıkmasın. Artık ayda 4 kere 1 hafta boyunca her pazar denetimlerimizde en çok hangi aksaklıkların olduğunu işlem yapılma oranlarını ve türlerini sosyal medyadan paylaşacağım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA