Yiğit Fidan kimdir? Yiğit Fidan kaç yaşında, nereli? Yiğit Fidan kimdir? Yiğit Fidan kaç yaşında, nereli?

HÜDA PAR, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt belediyeleri için belirlediği adaylar arasında yer alan Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez kimdir?  Ali Bilmez nereli?  Ali Bilmez evli  mi ?  Ali Bilmez hapis yattı mı? İşte tüm merak edilenler

Ali Bilmez (1)

Ali Bilmez Kimdir?

1964 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Akçayır Köyü'nde doğan Ali Bilmez, zorlu koşullar altında ilkokulu tamamladıktan sonra babasının vefatının ardından erken yaşta iş hayatına atılmak zorunda kalmıştır. 1980'li yılların sonlarına doğru Bismil ilçesine yerleşen Bilmez, uzun yıllar esnaflık yapmıştır.

Ali Bilmez (1)-1

Ali Bilmez Aile Hayatı?

Ali Bilmez, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Ali Bilmez (1)-2

Ali Bilmez Siyasi Kariyeri?

HÜDA PAR'ın kuruluşundan itibaren aktif olarak siyasetin içinde yer alan Ali Bilmez, 2012 yılında HÜDA PAR'ın Bismil İlçe Başkanlığı görevine getirilmiştir. Başkanlık görevini başarıyla sürdüren Bilmez, partisinin güvenini kazanarak ilçedeki çeşitli kongrelerde alnının akıyla çıkmıştır.

Ali Bilmez (2)

Ali Bilmez Hapishane Geçmişi var mı?

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre ,Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın 2001 yılında 5 polis memuru ile birlikte şehit edilmesine ilişkin davada Hizbullah üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ali Bilmez, 2001 yılında Diyarbakır 2 No’lu DGM’de görülen duruşmada tutuklu sanıklar arasında yer almıştır. İddianamede, Bilmez ve diğer sanıklar hakkında TCK'nın önceki hükümlerine göre cezalar istenmiş, ancak sonradan yapılan TCK değişikliği ile Bilmez serbest kalmıştır.

gaffar okan

Ali Bilmez Bismil'deki Çalışmaları?

Bismil ilçesinde HÜDA PAR ilçe başkanlığı görevini yürütürken, aynı zamanda Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu A Grubu Başkanlığı'nı üstlenen Bilmez, bölgede yüzlerce husumet ve kan davasını barış ile sonlandırması ile tanınmaktadır. 

Ali Bilmez (3)

Ali Bilmez Adaylık Başvurusu ve İstifa?

HÜDA PAR'ın Bismil Belediye Başkan adaylığı için başvuruda bulunan Bilmez, aynı zamanda ilçede ve çevre köylerde geniş bir destek görmektedir. 20 Aralık 2023 tarihinde belediye başkan adaylığı için partisinin ilçe başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi