Altılı Masa'nın dün yapılan son toplantısınıda Millet İttifakı'nın ortak adayı konuşuldu. Masadaki 5 lider CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylarken İYİ Parti lideri Meral Akşener bu fikri destekleyemeceklerini açıkladı. Akşener'in bugün yaptığı açıklamaların ardından siyasetçiler fikirlerini söyledi. İşte siyasetçilerin tepkileri...


DEMOKRAT PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından gündeme dair açıklama yaptı. Enginyurt, "Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız. Millet İttifakı dedik, demeye devam edeceğiz" dedi. 


AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da şu paylaşımı yaptı: O değil de dün tv’de bırakın "#AltılıMasa dağıldı" demeyi, "dağılma ihtimali var" diyenlere bile bir dünya laf söyleyen, "öyle bir şey yok" diyen siyaset cahili parti sözcüleri, TV yorumcuları, gazeteciler bu akşam da bir şey yokmuş gibi tv’ye çıkarsa yüzlerine tükürmek lazım."


AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise "Güçlendirilmiş parlamenter sistem çöktü.. 5 yıldır tek icraatları toplanıp toplanıp dağılmak, suni bir gündemle boş yere kamuoyunu meşgul etmek olan 6’lı masa tarihe gömüldü. Güçlü Türkiye’nin inşası için durmak yok yola devam. Hayırlı olsun Türkiyem" dedi.


Gazeci Murat Ağırel, "Gerçekten son toplantıya kadar Cumhurbaşkanı adayını konuşmamışlar" cümleleriyle bir paylaşım yaptı. 


Can Gürses de "Kendileri de desteklerse rahatça kazanacak bir adayı reddedip masayı bozuyorlar... Facia. Bu ülkede değişmeyecek tek şey sağcıların aralarındaki değişmez ittifak. Yazık. Dahası Belediye Başkanlarını da bölünmeye çağrıp ateşe atıyor. İnanılmaz. Evrendeki tüm dinamiklerin karşı olduğu iktidar, aradığı hayat öpücüğünü buldu" dedi.
Gazeteci Mirgun Cabas da "Hem adayı yok, hem de herkesten çok konuşuyor" paylaşımını yaptı. 

Haber Merkezi
 

Editör: Nisa K.