İyi Parti lideri Meral Akşener'in Altılı Masa hakkında yaptığı açıklamaların ardından gözler Millet İttifakı'nda. Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını onaylamasanın Akşener, önemli açıklamalarda bulunmuştu. Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı.  Yavaş ve İmamoğlu ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu duyurmasının ardından Akşener'in masaya geri dönemesini istediklerini  dile getirdi. 

Akşener, bugün parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Toplantıya Yavaş ve İmamoğlu da katıldı. Akşener, belediye başkanlarına yeni bir çağrı yaptı.  İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iki başkana, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisinin iletildiğini duyurdu. 

İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık. 

Yavaş, ifadeleri kullandı:

"Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler." 

TOPLANTIYA GİDİYOR

Akşener, kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından Sadet Partisi'ne gideceği öğrenildi. HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'ın kulisine göre Akşener, Sadet Partisi'ndeki toplantıya katılacak. 

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.