Müsavat Dervişoğlu'nun kızı Zeynep Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu'nun kızı Zeynep Dervişoğlu kimdir?

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler de adaylarını açıkladı. Cumhur ittifakı adayı olarak açıklanan Murat Kurum'un hayatı merak konusu oldu. Murat Kurum kim, nereli? İstanbul için vaatleri neler? İşte tüm merak edilenler...

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum 7 Mayıs 1976, Ankara doğumlu, Türk siyasetçi ve inşaat mühendisi.

Murat Kurum-2

2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi.

ÖZEL HAYATI

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde, memur bir babanın ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Murat Kurum Kimdir Nereli Ve Ne Vaat Ediyor 16794407 7437 M

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlayan Kurum, eğitim hayatına Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde devam etti. Inşaat Mühendisliği alanında aldığı eğitimin ardından yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

Murat Kurum Kim Nereli Istanbul Icin Vaatleri 16794407 2426 Amp

2000 yılında Şengül Kurum ile evlenen Murat Kurum, 3 çocuk babasıdır.

MURAT KURUM'UN VAATLERİ NELER?

"Silivri'ye metrobüs geliyor. Amacımız İstanbul'da şehrimizin her yerine aynı hizmetleri götürmek, şehrin merkezindeki yoğunluğu mümkün olduğunca çeperlere taşımaktır. Bu nedenle de D100 kara yolunu düzenleyerek metrobüs hattımızı TÜYAP-Silivri hattına kadar uzatacağız."

"Taksi sorununu tamamen çözeceğiz. Öncelikle doğrudan güzel bir sistem kurmak suretiyle bir işletim sağlayacak olan tüm sistemleri 'merkezi taksi sistemi' çatısı altında birleştireceğiz."

"Beylikdüzü'nden sırasıyla Avcılar, Bakırköy, Yenikapı, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş gibi Anadolu Yakası'nda da Maltepe Sahili'nde benzer şekilde oluşturulacak mini iskeleler kuracağız. Deniz ulaşımının payını 2 kat artıracağız" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi