Merhaba bundan sonra bu köşede yapacağım spor haberleri ve yorumlarıyla sizlerle beraber olacağız. Benimde aktif olarak yaptığım spor dallarını ve farklı disiplinleri burada sizlere tanıtacağım.       

Tabi spor derken futbol ve basketbol gibi popüler sporlardan uzak durmaya çalışarak daha çok, kenarda köşede kalmış veya kimsenin pek fazla bilgi sahibi olmadığı spor dallarını ve sporcuları takip edip bu köşede sizlerle paylaşmaya çalışacağım.      

Bu hafta sizlere geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan bir Brazilian Jiu Jitsu diğer adıyla Bjj turnuvasından bahsedeceğim. Türkiye’de ilk defa düzenlenen böyle büyük bir organizasyonu AJP TOUR gerçekleştirdi. Ajp Tour’un İstanbul ayağı olan bu turnuvada 50’den fazla ülkeden katılan 800’ü aşkın sporcu mücadele ederek ter döktü. Kuşak, kilo ve yaşa göre farklı sıkletlerde yapılan müsabakalar İstanbul Sarıyer’deki Metin Oktay Spor Tesislerinde gerçekleştirildi.    

Organizasyon genel olarak sorunsuz geçse de bazı eksikliklerde oldu tabi. Bunlardan birincisi yapılan organizasyonun tartı kısmıydı.  Sporcular dar bir alanda ve kalabalık halde uzun süre tartı sırası beklediler. Özellikle içinde bulunduğumuz covid salgını ortamında buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer bir eksiklik ise yapılan müsabakaların Youtube üzerinden gösteriminde yaşandı. Maçları internet üzerinden izlemek isteyen birçok spor sever bunu başaramadı maalesef. Bunları saymazsak organizasyon keyifli ve güzeldi.                        

Ankara’da Ronin Akademi’de çalışmalarını yapan Mellivora Bjj Academy başkentte jiu jitsu yapan az sayıdaki ekipten biri. Başkenti on bir sporcuyla temsil eden takım bir altın dört gümüş ve yedi bronz olmak üzere toplamda on iki madalya almayı başardı.  Gelecek organizasyonları heyecanla bekleyen ekip, antrenmanlarına hız kesmeden devam ediyor.    

Gelecek haftalarda Jiu Jitsu’yu ve diğer spor dallarını daha yakından tanıyacağız, hoşça kalın.