Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi üzerine oluşmuştur.

GAE5iwCXcAATHXR

Evlenecek çiftlere 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. 4 yılda geri ödenecek.

Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacak.

KFC Türkiye’den çekiliyor mu? KFC Türkiye’den çekiliyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine destek sağlanması amacını taşımaktadır.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak şekilde toplamda 5 kişiden oluşacaktır. Bu kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısıdır. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak ve bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecektir.

Fon'u yönetecek olan yönetim kurulu, Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri belirleme, aktarılacak kaynak tutarını belirleme ve harcama programlarını düzenleme yetkisine sahiptir.

Fon kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi öngörülmektedir. Bu kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve geri ödeme şartıyla 4 yılda tamamlanacaktır. Başvurular internet üzerinden yapılacak ve kredi miktarı her yıl artırılacaktır.

Uygulama, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlayacak ve daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş